Vroeger was schilderen en laten schilderen een klus die u niet in de winter kon laten doen. Ten eerste omdat de winters een stuk strenger waren dan tegenwoordig en ten tweede omdat de materialen en voorzieningen een stuk minder goed waren dan nu. Doordat de verf door chemische ontwikkeling beter bestand is tegen kou, kan de schilder nu eigenlijk het hele jaar door werken, ook buiten. Traditiegetrouw is de winter echter nog steeds een moeilijke periode voor schilders. Doordat er in de winter minder vraag is naar schilders, hebben ze te weinig inkomsten, waardoor ze zich bij het UWV moeten laten registreren. Het aantal schilders dat in de winter in de WW terecht komt is nog steeds hoger dan in de andere seizoenen.

De kosten van een winterschilder
Doordat de materialen en voorzieningen tegenwoordig zo goed zijn dat er in de winter gewoon doorgewerkt kan worden, is het best slim om uw schildersopdracht uit te stellen tot deze periode. Er zijn namelijk flink wat voordelen te noemen om juist in de maanden december, januari, februari en maart te laten schilderen. De meeste schilders hanteren in deze tijden lagere tarieven om zo toch opdrachten binnen te krijgen.

Andere voordelen van de winterschilder
Het fijne van de winterschilder is dat deze vaak een minder volle agenda heeft en dus sneller bij u aan de slag kan. U hoeft dus niet zo lang te wachten op uw vakman. De kosten zullen voor u een stuk lager uitvallen. U houdt iemand uit de WW. En tegen de tijd dat het beter weer wordt, bent u al klaar met uw onderhoud. U kunt lekker genieten van de lente en zomer, terwijl anderen in uw omgeving nog in de rotzooi zitten.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.