Denkt u erover om uw binnen- of buitenwerk te laten schilderen? En wilt u weten wat de kosten daarvoor zijn? Dan is het slim om bij meerdere schilders een offerte aan te vragen. De schilders hanteren namelijk geen vaste tarieven. Per schilder kan het tarief al variëren, afhankelijk van het seizoen en de drukte in zijn agenda. Verder is de schilder vrij in zijn keuze om een prijs per uur, of een prijs per m2 af te spreken. Bekijk daarom goed welke schilder voor u het beste uit de verf komt.

Gemiddelde tarieven binnenschilder
Ondanks dat er geen vaste afspraken zijn, kunnen we u wel een richtlijn geven van de meest gehanteerde prijzen voor schilderwerk. De binnenschilder rekent gemiddeld:

Binnenschilderwerk hout > €30 – €40 per uur of €20 – €40 per m2
Binnenschilderwerk muur sausen > €30 – €40 per uur of €7 – €15 per m2
Binnenschilderwerk muur spuiten > €25 – €35 per uur of €5 – €10 per m2

Deze prijzen zijn inclusief verf, materialen en BTW.

Gemiddelde tarieven buitenschilder
De buitenschilder hanteert andere tarieven. Hij is gemiddeld wat duurder dan de binnenschilder. De prijs wordt bepaald door andere werkomstandigheden, zoals bijvoorbeeld het weer. De materialen voor buiten zijn vaak duurder dan de verf voor binnen. De bereikbaarheid van het werk speelt ook een rol bij de prijs. Het kozijn op de eerste verdieping schilderen is moeilijker dan een muur in een huis. Er zijn andere voorzieningen voor nodig om deze klus te doen, zoals bijvoorbeeld een steiger. De gemiddelde kosten voor een buitenschilder zijn als volgt:

Buitenschilderwerk hout > €35 – €50 per uur of €25 – €45 per m2
Buitenschilderwerk muur > €30 – €45 per uur of €15 – €25 per m2

Door een goede prijsopgave te vragen bij beschikbare schildersbedrijven, weet u vooraf waar u aan toe bent.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.