De provincie Zeeland heeft een oppervlakte van ruim 2900 km2. Met meer dan 380.000 inwoners is het niet een hele druk bevolkte provincie. In verschillende bedrijvengidsen staan meer dan 276 schilders en schildersbedrijven geregistreerd. Deze bedrijven zijn over de verschillende delen van deze provincie verdeeld.

Schilder gezocht
Bent u op zoek naar een goede schilder voor uw binnen- of buitenschilderwerk? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Willekeurig iemand uit een gids opbellen is een mogelijkheid. Waarschijnlijk selecteert u de schilder dan op afstand tot uw woonhuis. Dat is op zich slim, want hoe verder weg het bedrijf zit, hoe groter de kans dat de reiskosten op de factuur komen te staan. Maar zonder voorkennis, weet u niet of de gekozen schilder netjes werkt. En of hij zich aan de tijdsplanning houdt. En of de rekening die u voorgeschoteld krijgt in goede verhouding is met het geleverde werk.

De erkende schilder
U kunt in plaats van op afstand, ook selecteren op de aanwezigheid van een keurmerk. Als schilders onder een keurmerk vallen, moeten ze zich aan de voorwaarden van het betreffende keurmerk houden. Dat betekent dat ze een minimale kwaliteit moeten kunnen laten zien en ook minimale garantievoorwaarden in acht moeten nemen. De bekendste keurmerken voor schilders bij particulieren zijn het AF-keurmerk en keurmerk ‘De Betere Schilder’.

Persoonlijke aanbeveling
Als u met nog meer zekerheid wilt weten dat u een goede schilder in huis haalt, is het slim om eens in uw directe omgeving rond te vragen of iemand een goede schilder weet. Aangezien huizen regelmatig onderhouden moeten worden, is er altijd wel iemand die net onderhoud heeft laten plegen. U kan dan met eigen ogen beoordelen of u vindt dat er netjes gewerkt is. U weet of de schilder zijn afspraken na kwam en krijgt een prijsindicatie. Via deze manier krijgt u een beoordeling waar u echt wat aan heeft.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.