Er zijn situaties te bedenken waarin het handig is om uw keuken te laten schilderen, in plaats van de volledige keuken te vernieuwen. Soms wilt u gewoon een keer wat anders, omdat u bent uitgekeken op de oude kleur van uw keuken. Een volledige nieuwe keuken kost veel meer geld dan de keuken te gaan schilderen. Als de kasten nog goed zijn, kan verven een goede oplossing zijn voor veel minder geld en stress. Het kan ook zo zijn dat u heel erg van de kleur aquamarijn houdt en dus uw keuken in die kleur heeft geverfd, maar dat dit nu de verkoop van uw huis tegenhoudt. Dan kan het slim zijn om de keuken in een neutrale kleur te schilderen, zodat het minder mensen afschrikt.

De kosten
Net zoals bij elke klus, zijn de kosten afhankelijk van de oppervlakte en de ondergrond. Heeft u een kleine houten keuken, dan is het schilderen niet zo duur. Is uw keukenoppervlakte groter en is de ondergrond moeilijker te bewerken, dan zal u wat meer kwijt zijn. Gemiddeld zal het u lang geen duizend euro kosten. Een leuke manier om een nieuwe sfeer in uw huis te brengen.

De nadelen
Een keuken schilderen klinkt eenvoudiger dan dat het uiteindelijk is. Omdat de keukenkastjes vaak glad zijn, komt het schilderen erg nauw. Eigenlijk is het misschien het slimst om de keuken door een professional te laten spuiten. Zij hebben de juiste materialen en ervaring in deze rottige klus. De risico’s van schilderen met een kwast bestaan uit het zien van de aanzetten van de kwast, streepvorming en druipers onderaan de deuren. En u moet zich realiseren dat u zeker bij de keuken goed moet voorbereiden. Als u uw apparaten en lampen of spotjes niet afdekt en afplakt, krijgt u hier lelijke verfplekken op. Alle reden om de kastdeurtjes naar een professionele spuiterij te brengen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.