De decoratieschilder is een schilder die een extra specialisatie heeft. Hij heeft hiervoor vaak langer op school gezeten, of heeft zichzelf in zijn vrije tijd speciale technieken aangeleerd. Dat zal in de prijs terug te zien zijn. Gemiddeld is de decoratieschilder een stukje duurder dan de gewone schilder.

Wat doet een decoratieschilder?
Een decoratieschilder is dus eigenlijk een normale schilder, met extra kennis in bijvoorbeeld het schilderen van meubels of andere decoratieve objecten. Hij heeft verstand van kunst en architectuur. Onder de decoratieve schilder, valt ook de schilder die muurschilderingen maakt. Maar ook reiniging en patinering van oude materialen en gebouwen. Hij renoveert en restaureert, waarbij de oude stijl behouden blijft. Een opleiding is niet verplicht, maar geeft wel extra kennis in kleuren combineren, materialen en technieken. De hoogst genoten opleiding tot decoratieschilder is een creatieve HBO opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten (bijvoorbeeld HKU en AHK).

Prijsopgave
Afhankelijk van het type opdracht, zal de decoratieschilder een vast bedrag of een uurtarief met u afspreken. Omdat de decoratieschilder meer kennis heeft en vaak langer naar school is gegaan, zal deze duurder uitvallen dan de gemiddelde binnenschilder. Maar de decoratieschilder doet dan ook opdrachten die u normaal gesproken zelf ook niet zo mooi kan uitvoeren. De prijzen van decoratieschilders variëren sterk, afhankelijk van de concurrentie en het aantal jaar ervaring. U moet niet raar opkijken als de decoratieschilder €60,- euro per uur vraagt. Precieze prijzen zijn niet te geven, omdat ze heel erg afhankelijk zijn van het type opdracht.

Wilt u echt weten waar u aan toe bent? Vraag dan meerdere offertes aan bij verschillende decoratieschilders in de regio. Voordat u een definitieve keuze maakt, is het slim om ook het werk van de schilder met eigen ogen te bekijken, bijvoorbeeld in het atelier of bij vroegere klanten. Het is vaak erg persoonlijk of u iemands decoratieve werkzaamheden wel of niet mooi vindt.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.