De prijs van het laten schilderen van deuren is van vele factoren afhankelijk. Ten eerste is het mogelijk om met uw schilder een prijs af te spreken voor alle deuren. Of u spreekt een uurprijs af. Als laatste kunt u het schilderen van uw deuren combineren met het schilderen van bijvoorbeeld de trap in de hal. Door de combinatieopdracht kan de prijs een stuk lager uitvallen dan u vooraf dacht.

Prijsbepalende factoren
Ook op het gebied van de deur zelf zijn er een aantal factoren die de prijs bepalen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

Moet alleen de deur geschilderd worden, of ook de deurposten?
Gaat het om een binnendeur of om een buitendeur?
Heeft u een speciale verf op het oog, of wenst u een standaard kleur?
Is het een combinatieklus?
Heeft u een dure of een goedkope schilder ingeschakeld?

Gemiddeld betaalt u voor het schilderen van slechts twee deuren ongeveer €250,-. Heeft u bijvoorbeeld 12 deuren die geschilderd moeten worden, dan kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €950,-. Deze prijzen zijn inclusief materialen en verf van de schilder.

Zelf deuren schilderen
U kunt er ook voor kiezen om zelf uw deuren te schilderen. U betaalt dan slechts de kosten van de materialen voor schoonmaak en schuren, de kwasten en rollers en de verf. De gemiddelde prijs voor grondverf ligt rond de €30,- per liter. Beits, dekkende verf of lak koopt u voor €20,- tot €50,- per liter. Speciale verf zoals krijtbordverf, magneetverf en glitterverf zijn een stuk duurder.

Deuren schilderen is secuur werk. Het is erg jammer als u strepen, aanzetten of druipers ziet op de deuren. Daarom is het de overweging waard om voor de totale klus een schilder in te schakelen. Een schilder valt onder een lage BTW regeling, dus de kosten kunnen voor u best meevallen. Zeker in verhouding met het gemak om het werk uit te besteden.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.