Tegenwoordig dragen steeds meer schildersbedrijven een landelijk keurmerk. De onderlinge concurrentie tussen de schilders is groot. Door de economische crisis zijn er steeds meer eenmanszaken gekomen, die ook meedingen om de beste schildersopdracht te krijgen.

Schilders moeten op alle mogelijke manieren laten zien dat ze meerwaarde bieden voor de opdrachtgever. Daarom kiezen steeds meer schilders ervoor zich aan te sluiten bij een keurmerk.

Keurmerk van ‘De Betere Schilder’
‘De Betere Schilder’ noemt zichzelf een kwaliteitsorganisatie, die garant staat voor de kwaliteit van werk van 400 aangesloten schilders door heel Nederland. Als u kiest voor een schilder die valt onder dit keurmerk, dan geniet u van:

Constante kwaliteitscontrole door een regelmatige toetsing op klanttevredenheid en vakmanschap.
Duidelijke, schriftelijke offertes en goedgekeurde leveringsvoorwaarden.
Openbare recensies van voorgaande klanten.
Jarenlange garantie incl. officieel garantiecertificaat. Minimaal 3 jaar garantie op buitenschilderwerk en 4 jaar op binnenschilderwerk.
Klachtenbemiddeling als er onverhoopt toch problemen ontstaan.

AF-Keurmerk
Er zijn ongeveer 1500 schilders die onder het AF-keurmerk werken. De voordelen van de Af-erkende schilders zijn:

AF-erkende schilders hebben altijd de benodigde vakdiploma’s en worden met regelmaat op hun functioneren getoetst.
Ze maken gedetailleerde offertes.
Ze werken volgens voorwaarden die samen met de Consumentenbond en de Vereniging van Eigen Huis zijn samengesteld.
Ze bieden goede garantie op hun geleverde werk.

Conclusie
Een erkende schilder met keurmerk is vaak iets duurder dan een schilder zonder keurmerk, maar daar staan ook flink wat voordelen en zekerheden tegenover. Daarom is het in ieder geval slim om uit te zoeken wat de meerprijs is die een erkende schilder vraagt ten opzichte van een schilder zonder keurmerk. U kunt dan een gefundeerde afweging maken welke schilder u in dienst wil nemen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.