Er bestaat veel verschil in prijzen van professionele schilders. Maar waarom is de ene schilder nou zoveel duurder dan de andere? En waar moet u op letten als u een offerte ontvangt? De verschillen worden door een aantal factoren bepaald.

Bedrijf gerelateerde oorzaken
Het type bedrijf heeft grote invloed op de prijs. Vraagt u een startende ZZP-er, dan zal deze minder duur zijn dan een ervaren rot in het vak. Grote schildersbedrijven hanteren andere prijzen dan kleine specialistische ondernemingen. Andere aspecten die van invloed zijn, is of de schilder is aangesloten bij een keurmerk of niet. En of ze een tarief per uur, of een tarief per vierkante meter rekenen. Allemaal zaken waar u rekening mee moet houden als u een schilder zoekt.

De prijzen zijn inclusief BTW en materialen
De vraag is of het verstandig is om uw schilder alleen op prijs te selecteren. Het is jammer als de schilder slecht werk levert en dat u dat van tevoren had kunnen weten door recensies na te kijken. Een slecht geschilderde klus moet binnen de kortste keren opnieuw gedaan worden. Dat kost u dus op de lange termijn meer geld, dan wanneer u het in een keer goed had laten doen voor een iets hogere prijs.

Goedkoopste tarieven
Gemiddeld kunt u ervan uitgaan dat de goedkoopste schilders hun tarief rond deze bedragen inschalen:

Binnenschilder; €30,- per m2 of €35,- per uur
Buitenschilder; €35,- per m2 of €40,- per uur

Offerte opbouw
U moet bij het ontvangen van de offerte goed in de gaten houden of de prijzen inclusief of exclusief BTW zijn. Wordt er een apart bedrag gerekend voor de materialen? En gebruikt de schilder alleen de duurste materialen of heeft u daar een keuze in? Gaat de schilder spuiten, sauzen of schilderen? En komt de offerte van een binnenschilder, een buitenschilder of een specialistische decoratieschilder? Deze kenmerken zijn van grote invloed op de prijs.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.