Als u wilt gaan schilderen, is het verstandig om de te schilderen oppervlakten eerst goed te inspecteren, om oneffenheden, gaatjes en schimmelplekken te behandelen. Als u zonder slag of stoot een nieuwe verflaag aanbrengt blijft u de beschadigingen altijd zien. Juist als u toch al wilt gaan schilderen, kunt u er beter iets aan doen.

Schimmel herkennen
Schimmel in de verflaag herkent u door bruine vlekken of zwarte puntjes. Deze plekken komen vaak in badkamers of andere vochtige ruimtes na enige tijd tevoorschijn. Schimmel is erg slecht voor de gezondheid, dus het is slim om dit meteen aan te pakken.

Allereerst schimmel verwijderen
U kunt schimmel verwijderen met een oplossing van soda in water. Met een harde borstel maakt u de zichtbare plekken en de omgeving eromheen schoon. Door de sodaoplossing even in te laten trekken, krijgt u het beste resultaat. Als u last heeft van hardnekkige schimmel, kunt u ook bleekmiddel gebruiken. Dit is echter wat minder goed voor uw gezondheid en het milieu.

Daarna; voorbereiden en schilderen
Verwijderen van de schimmelplekken, moet u de muur nog ontvetten en eventuele gaten, scheuren en barsten opvullen. Als dit goed droog is, kunt u aan de slag gaan met verf. Voor vochtige ruimtes die gevoelig zijn voor schimmel, bestaat er speciale schimmelbestendige verf. Deze is wat duurder, maar gaat wel veel langer mee.

De expert
Omdat schimmel schadelijk is voor de gezondheid en het schoonmaken van de schimmelplekken erg nauwkeurig gedaan moet worden, is het de overweging waard om een expert in te huren voor deze klus. U betaalt dan natuurlijk meer dan wanneer u het zelf zou doen, maar dan weet u ook wel zeker dat het goed gebeurt. Verder bespaart u uzelf de vervelende kant van het schilderen. U houdt meer tijd over voor de dingen die u wel leuk vindt om te doen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.