Met afgerond ongeveer 650.000 inwoners en een totale oppervlakte van 3349 km2 is Friesland een van de meest noordelijke provincies van Nederland. De weersomstandigheden in Friesland verschillen met andere delen van Nederland. Zo waait het er vaker en harder en zijn gemiddelde temperaturen een stukje lager. Dit heeft invloed op uw schilderwerk, zeker aan de buitenzijde van uw huis. Het is daarom belangrijk dat het schilderwerk goed wordt onderhouden om schade aan uw woning of kantoor te voorkomen.

Op zoek naar een schilder in uw omgeving?
Er zijn een aantal manieren om een goede schilder te vinden. De meest gemakkelijke manier is om in uw omgeving rond te kijken of er ergens schildersbusjes staan, of aan vrienden en bekenden vragen of ze een goede schilder weten. Op die manier kunt u zelf zien of u vindt dat de schilder goed werk aflevert en beoordelen of u de gevraagde prijs reëel vindt.

Online zoeken
Heeft u vooral in de avonduren tijd om uw zoektocht naar de schilder uit te voeren? Dan is zoeken op internet de meest logische optie. Het internet geeft namelijk 24 uur per dag antwoord. U kunt online zoeken naar schilders met of zonder keurmerk, klanttevredenheidsonderzoeken lezen en ook bedrijven contacteren. U moet daarvoor zelf wel een idee hebben over de totale oppervlakte van het schilderwerk en de wijze waarop het geschilderd moet worden. Als u offertes heeft ontvangen, kunt u contact leggen met de schilders, om hun beschikbaarheid te bepalen.

Zekerheid
Als u niemand kent die met een bepaalde schilder heeft gewerkt en geen online recensies kunt vinden, dan doet u er slim aan om een schilder uit te zoeken die bijvoorbeeld onder het AF-keurmerk of het keurmerk ‘De Betere Schilder’ werkt. U heeft dan de voorwaarden die bij het keurmerk horen als zekerheid achter de hand, als garantie dat er goed gewerkt wordt. En mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan, dan hebben de keurmerken een goede klachtenafhandeling.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.