Heeft u een schildersklus en twijfelt u of uzelf aan het werk wilt gaan of dat u het werk uit wilt besteden? Zelf schilderen kan erg leuk zijn, maar het is meer werk dan alleen wat verf op de muren kwasten. U moet vooraf ruimte maken door meubels te verplaatsen en vloeren af te dekken, maar ook muren, ramen en kozijnen afplakken en de ondergrond vetvrij weten te maken. Pas dan kunt u aan de slag gaan met voorstrijkmiddel of grondverf. Tot nu toe heeft u nog nauwelijks een zichtbaar resultaat van uw harde werken. Terwijl u al heel veel tijd gestoken heeft in de klus. Een goede binnenschilder kost natuurlijk geld, maar omdat hij over het algemeen sneller en netter kan werken dan uzelf, is het toch de overweging waard om er eentje in te huren.

Prijs per uur of per m2
Schilders mogen zelf hun tarieven bepalen. Het is dan ook afhankelijk van de schilder of hij een prijs per uur, of een prijs per m2 zal vragen. De schilder bepaalt zijn tarief aan de hand van de opdracht. Een schildersklus die bestaat uit het schilderen van een grote oppervlakte, zal eerder per m2 geprijsd worden. Een klus waarbij veel precisiewerk komt kijken, of waarbij er veel geschuurd moet worden, zal eerder per uur berekend worden.

Vraag meerdere schilders om een offerte, zodat u weet of u niet teveel betaalt. Gemiddeld zal de prijs van de binnenschilder variëren van €25,- tot €30,- euro per uur. De gemiddelde prijs per m2 is €30,- tot €35,- euro.

Seizoensgebonden
Op piekmomenten in het schildersseizoen, mag de schilder een hoger bedrag bepalen, dan wanneer hij erg om klussen verlegen zit. Het kan dus zijn dat uw beoogde schilder in de zomer duurder is dan in het winterseizoen. Het is het overwegen waard om uw binnenschilderwerk daarom uit te stellen tot in de winter. Het kan u tientallen euro’s per klus schelen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.