Volgens Google zijn er 312 schildersbedrijven actief in Drenthe. U kunt willekeurig iemand opbellen en geluk hebben dat u toevallig de schilder treft met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw opdracht. Die kans is echter nihil. Het is beter om wat voorwerk te doen, zodat u zeker weet dat de schilder aan wie u uw opdracht vertrouwt ook goed werk aflevert.

Maak een selectie
Er zijn verschillende soorten schildersklussen. Denk aan binnenwerk, buitenwerk of hele grote opdrachten zoals voor een VvE. De meeste schilders hebben hun eigen voorkeur en kwaliteiten. Dat betekent dat u daarop uw eerste selectie kunt maken. Een buitenschilder voor uw opdracht buitenshuis, een binnenschilder voor uw interieur. Naast deze selectie is het ook mogelijk om een schilder te selecteren met een keurmerk. Dit keurmerk geeft u een betere garantie dat het werk naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd. Schilders met keurmerk, maken dit kenbaar in hun reclame-uitingen.

Belangrijkste keurmerken
De bekendste keurmerken van schilders zijn het AF-keurmerk en het keurmerk ‘De Betere Schilder’. Schilders die een van deze keurmerken mogen dragen worden periodiek gecontroleerd om te beoordelen of ze de goede opleidingspapieren hebben en bijscholing volgen. De klanttevredenheid van deze keurmerken moet ruim voldoende zijn en de garantieregelingen liggen in het keurmerk vast. Onderling zijn er kleine verschillen tussen de beide keurmerken, maar u kan zeker zijn dat uw opdracht goed uitgevoerd wordt.

Mond tot mond reclame
Een andere manier om een goede schilder te vinden is door eens rond te vragen in de omgeving. Is een huis is uw buurt netjes geschilderd? Vraag dan wie de opdracht uitgevoerd heeft. Zijn vrienden of kennissen bezig geweest met hun huis opknappen? Ook hier kunt u een betrouwbare recensie krijgen van kwaliteit van werk. De meeste mensen hebben er ook geen moeite mee om te vertellen wat ze voor de opdracht hebben moeten betalen. Dan heeft u daar ook meteen zicht op.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.