Het is u waarschijnlijk al opgevallen, de uurprijs van de binnenschilder ligt een stukje lager dan de uurprijs van de buitenschilder. Ook per m2 betaalt u voor de buitenschilder net wat meer, dan voor dezelfde oppervlakte binnen. Deze meerprijs is gemakkelijk te verklaren.

De vergelijking
Of de schilder kiest voor een prijs per m2, of een prijs per uur, is afhankelijk van de opdracht. Grote rechte vlakken zoals binnenmuren, zullen eerder per m2 geprijsd worden, terwijl kleine oppervlakten met veel hoekjes en precisiewerk eerder per uur berekend worden. Dat geldt zowel voor de binnenschilder als de buitenschilder. Het gemiddelde uurloon van de binnenschilder is €25,- tot €30,- euro, en de gemiddelde prijs per m2 is €30,- tot €35,- euro. Voor de buitenschilder betaalt u gemiddeld €30,- tot €35,- euro per uur, of €35,- tot €40,- euro per m2. De belangrijkste redenen voor deze meerprijs zijn:

Buitenverf is duurder. De chemische samenstelling is anders, omdat de verf duurzaam moet blijven onder invloed van weer en wind.
Voor werk buiten zijn vaak steigers en ladders nodig. Als het nodig is moet de oppervlakte met zeilen beschermd worden tegen het weer. Materialen die extra aangekocht moeten worden door de schilder.

Uitstel kost geld
Het buitenschilderwerk moet op tijd gedaan worden. Op het moment dat u ziet dat verf loslaat en gaat bladderen, is het van belang om actie te ondernemen. Verf is namelijk de beschermlaag tegen vorst, hitte en UV-straling. Als de muur of het houtwerk te lang onbeschermd is, zal de onderliggende laag gaan brokkelen of rotten, waardoor de restauratiekosten een stuk hoger liggen dan wanneer u meteen was begonnen met opknappen. Bent u niet zeker van de noodzaak om te schilderen of weet u niet hoe u de klus moet aanpakken? Neem dan een schilder in dienst die voor u de zaken weer zo goed als nieuw kan maken. De professionele schilder maakt het verschil tussen mooi en heel mooi.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.