Met een nieuwe verflaag ziet de binnen- of buitenkant van uw huis er geweldig uit. Na verloop van tijd kunnen er echter beschadigingen ontstaan. Weersomstandigheden als regen en kou dragen hier bijvoorbeeld aan bij. Soms is uw huis simpelweg toe aan een nieuw likje verf. Op muren kunnen verflagen bijvoorbeeld beginnen te rimpelen. Dit ziet er niet bepaald mooi uit. Hoe is schroei of rimpel van verf te voorkomen?

Schroei of rimpel van verf
Vakschilders spreken meestal niet over rimpelen van verf, maar over schroeien. Wellicht heeft u zich wel eens afgevraagd hoe deze beschadiging aan de muur te voorkomen is. In principe is het antwoord daarop heel simpel, namelijk dat u niet te snel en te dik moet schilderen. Schroei ontstaat namelijk als meerdere verflagen te snel over elkaar heen worden gebracht. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er geschilderd wordt met alkydhardsverf. Het komt namelijk vaak voor dat het bovenste oppervlak al een beetje droogt. Als het onderste gedeelte nog nat is, gaat de verf rimpelen. De eerste laag is namelijk nog niet voldoende gedroogd en gehard. In dat geval kunt u bijvoorbeeld last krijgen van schroei in hoekjes van de muur. In principe is de verflaag mislukt en zult u weer opnieuw moeten beginnen.

Wat te doen bij schroei?
Door ruim de tijd te nemen voor het schilderwerk kan schroei of rimpel van verf dus al voorkomen. Voorkom bovendien dat u te dikke verf gebruikt tijdens de klus. De onderlaag moet namelijk goed drogen voordat u een bovenlaag aanbrengt. Als er toch schroei ontstaat kunt u het beste de muur glad schuren. Dit kost echter behoorlijk wat tijd. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen. Zorg ervoor dat de verflaag tijdens het schuren goed droog is. Daarna kunt u opnieuw beginnen met het schilderen, hopelijk dit keer met meer succes.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.