Een trap is een echte blikvanger in het huis. Bij de meeste huizen ziet u de trap meteen als u de voordeur opent. Het is voor veel mensen dan ook belangrijk dat de trap netjes afgewerkt is. Een trap is echter aan slijtage onderhevig, door het vele gebruiken. De verf van een trap moet bestand zijn tegen verschillende soorten schoenen en stroeve sloffen. Het is dus niet gek dat u de trap vaker moet behandelen dan de kozijnen of een deur.

Intensieve klus
Een trap heeft heel veel hoekjes en randjes. Het verven van uw trap wordt daardoor een intensieve en tijdrovende klus. Het is erg belangrijk dat u zich dat realiseert. Veel beginnende klussers denken er te licht over, beginnen er zelf aan en komen er vervolgens achter dat het niet zo heel leuk is om een trap te verven. Of dat het een stuk moeilijker is dan aanvankelijk gedacht. Het eindresultaat is niet zo mooi, omdat het schilderwerk afgeraffeld is. Een schildersbedrijf had het in een kortere tijd veel mooier kunnen maken.

De kosten
Zoals bij veel onderhoudsklussen is het moeilijk om in het wilde weg een exacte schatting te geven van de te verwachten kosten. Hoe duur het is om uw trap te laten schilderen, hangt af van uw wensen. Maar ook van het type trap, een wenteltrap vergt een andere aanpak dan een open trap of een rechte trap. Het laten schilderen van een simpele rechttoe rechtaan trap zal ongeveer €300,- euro kosten. Een brede trap met dichte treden die meerdere malen geverfd moet worden zal eerder het dubbele bedrag kosten. De genoemde bedragen zijn slechts een richtlijn van materiaalkosten, uurloon en BTW. De prijzen kunnen per schildersbedrijf variëren. Het kan erg lucratief zijn om meerdere offertes bij bedrijven in uw regio op te vragen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.