Alleen al in het online telefoonboek, vindt u in de provincie Groningen 371 schildersbedrijven die u zouden kunnen helpen bij uw schildersopdracht. En dan zijn er ook nog tal van bedrijven die niet langer via een telefoonboek te vinden zijn. Keuze genoeg dus. Maar hoe vindt u nou dat ene bedrijf dat voor u de klus naar volle tevredenheid klaart? Wij helpen u door een aantal simpele maar praktische tips te geven.

Recensies googlen
Als u meer kans wilt hebben op een goede schilder, kunt u het beste op zoek gaan naar een schilder die werkt onder een keurmerk. De grootste keurmerken zijn De Betere Schilder en het AF-keurmerk. De schilders die onder een van deze keurmerken werken, zijn akkoord gegaan met de voorwaarden die horen bij het keurmerk. Deze voorwaarden zijn zeer positief voor u als klant. Zaken als certificering en garantie zijn hierin vastgelegd. Als uw geselecteerde schilder bij deze keurmerken aangesloten zit, is het vaak ook mogelijk om via de websites van de keurmerken recensies terug te vinden van voorgaande klanten.

Recensies van vrienden en bekenden
Nog beter is het om eens navraag te doen bij vrienden en bekenden. Schildersonderhoud is een klus waar niemand onder uit komt, dus iedereen heeft wel eens contact met een schilder. Vraag welke ervaringen uw bekenden hadden met de betrokken schilder. Leverde hij goed werk? Was hij duur? Hoe zat het met garantie? En hield hij zich aan de planning? Als u meerdere goede opties hebt, kunt u bij al deze schilders een offerte aanvragen, om te zien of de schilder beschikbaar is en binnen uw budget valt.

Bij de vergelijking van schilders moet u er natuurlijk wel rekening mee houden, dat iedere schilder zijn eigen specialisme heeft. U moet dus niet verwachten dat de buitenschilder van de buren, bij u voor het binnenwerk ook net zo goed werkt. Ook spuitwerk en sauzen zijn twee specialismen die de ene schilder beter beheerst dan de ander.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.