Steeds vaker laten schilders zien dat ze een VCA erkenning hebben. Daarmee proberen ze aan te tonen dat beter zijn dan hun directe concurrenten. Maar niet iedere particulier weet wat een VCA erkenning eigenlijk is. Dus is deze erkenning echt een voordeel, of maakt het uw klus alleen maar duurder? Hier leest u het antwoord.

VGM Checklist Aannemers
De VCA erkenning wordt uitgereikt aan bedrijven die kunnen aantonen dat ze veel aandacht besteden aan Veiligheid, Gezondheid en Milieu. De checklist en de erkenning moet ervoor zorgen dat er minder ongevallen en onveilige situaties ontstaan tijdens het klussen. Het is voor u als opdrachtgever dus best een goede manier om zeker te weten dat uw opdracht op een veilige, gezonde en milieuvriendelijke manier wordt uitgevoerd.

Branches
De VCA certificatie komt steeds meer op de voorgrond bij bedrijven die zich bezig houden met constructie- en onderhoudswerkzaamheden. Dit zijn de werktuigbouwkundige bedrijven, civiele bedrijven, maar ook de technische diensten, zoals schilders en isolatiespecialisten. Het VCA certificaat mag alleen gevoerd worden als de bedrijven blijvend goed scoren op periodieke toetsing door het Centraal College van Deskundigen VCA. In principe is een VCA erkenning 10 jaar geldig, mits een bedrijf tussendoor negatief getoetst wordt. Na tien jaar moet een nieuw examen worden afgelegd. Daardoor blijven bedrijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en milieu.

AF-erkende schilder
De VCA certificatie wordt vaak tegelijkertijd vermeld met de AF-erkenning. Het AF-keurmerk is een van de bekendste keurmerken voor schilders. Schilders met een AF-keurmerk werken volgens de voorwaarden die de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis samen hebben opgesteld.

U als opdrachtgever doet er goed aan om te letten op de vermeldingen van een VCA certificatie en een AF-erkenning of een ander keurmerk. Daarmee haalt u een technisch goede schilder in huis, die let op veiligheid, milieu en gezondheid.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.