Heeft u een schildersklus die niet direct haast heeft? Een klus die u best uit kan stellen tot in de winter? Dan is dat een hele slimme manier om geld te besparen. Een winterschilder is vaak veel goedkoper dan een schilder in een van de andere seizoenen. Bij een meerdaagse klus kan het u al snel honderden euro’s schelen.

Wat doet een winterschilder?
In principe doet een winterschilder precies hetzelfde als een normale schilder. Het gaat alleen om het seizoen waarin de schilder werkt. Een winterschildersbedrijf mag in sommige gemeentes in de periode van eind november tot eind maart extra korting geven aan zijn klanten. Deze korting geeft hij om ook in deze rustige periodes aan het werk te blijven. De reden van deze korting is om klanten aan te sporen ook in de winter een schilder in te huren. Hoe meer werk een schilder in de winter heeft, hoe kleiner de kans dat hij in de WW terecht komt.

Voordelen van de winterschilder
Er zijn meerdere voordelen te noemen voor het inhuren van een winterschilder:

  • U betaalt minder voor hetzelfde resultaat.
  • U helpt iemand aan werk in een ‘moeilijk’ seizoen.
  • De winterschilder heeft een minder drukke agenda en kan vaak sneller aan de slag gaan.
  • De winterschilder kan in deze periode meer tijd aan klanten geven; betere service dus.
  • Het schilderwerk is klaar als de lente en zomer begint. U kunt lekker in de tuin genieten van de eerste zonnestralen, terwijl uw buren nog aan de slag moeten gaan.

Prijzen van de winterschilder
Voor een klus van meerdere dagen kan de korting die een schilder geeft aardig oplopen. De tarieven van de winterschilder liggen vaak iets lager dan tijdens de rest van het seizoen. De binnenschilder zal gemiddeld voor spuiten ongeveer €6,- per m2 vragen. De kosten voor sauzen liggen meestal rond de €10,- per m2 en schilderen zal beginnen bij €30,- per m2. De winter buitenschilder vraagt gemiddeld €35,- per m2. Genoeg redenen om het werk uit te besteden in de winter!

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.