U kent het vast wel, een keer in de zoveel tijd gaat het kriebelen. Het huis moet een ander kleurtje of de muren moeten lekker fris worden opgeknapt. Gezien de kosten van het uitbesteden, lijkt het een leuke klus om zelf te doen. Maar is het wel zo verstandig om zelf te schilderen? Is het in verhouding niet beter om het werk toch door een echte schilder te laten doen?

Eisen aan schilderwerk
Schilderen is een klus die in principe iedereen zou moeten kunnen leren. Hoe goed u er in wordt, is afhankelijk van uw geduld en van het feit of u secuur kunt werken of niet. En u moet bepalen of u voldoende vrije tijd heeft om aan de slag te gaan, of dat het door tijdgebrek afgeraffeld moet worden. De grootste ergernissen waardoor schilderwerk niet mooi gevonden wordt zijn:

een onregelmatige dekking, zichtbare vlekken.
slordig werk waarbij verf doorloopt op kozijnen en plafonds.
druipvlekken, omdat er teveel of te dunne verf is gebruikt.

Als u van uzelf weet dat zich snel irriteert, of niet netjes bent aangelegd, is het misschien toch slim om het werk uit te besteden. Het eindresultaat wordt dan een stuk mooier en u bespaart uzelf een heleboel stress en ergernissen.

Waar u rekening mee moet houden
Zelf schilderen kost vaak meer tijd dan van tevoren was ingeschat. Er gaat namelijk voor het echte schilderen nog flink wat werk vooraf. Zo zult u meubels moeten afdekken, muren en kozijnen moeten afdekken en de muur of het houtwerk voorbewerken door te schuren en te ontvetten. Pas daarna kunt u aan de slag met voorstrijkmiddel of grondverf. En gaat u langzamerhand resultaat zien als u de echte verf gaat aanbrengen. Een gerenommeerd schilder werkt over het algemeen een stuk sneller dan dat u zelf kan doen, met een beter eindresultaat.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.