Sinds 2009 bestond er een subsidieregeling waardoor renovatie en herstel van woningen een stuk goedkoper werd dan zonder subsidieregeling. Deze subsidie gold voor arbeidskosten bij alle klusprojecten in en rondom huizen van 2 jaar oud, of ouder. De regeling bestond uit een BTW verlaging van standaard 21% naar slechts 6%. Daardoor werd het totaalbedrag van de eindrekening een heel stuk lager dan verwacht. De overheid stelde deze regeling in om klusbedrijven aan het werk te houden tijdens de economische crisis.

Laag BTW voor schilderwerk
In juli 2015 liep de subsidieregeling voor renovatie en arbeidskosten af. Dat schrok veel mensen af. Gelukkig is het lage BTW tarief voor schilders permanent, zo het lijkt. U betaalt nog steeds maar 6% BTW voor:

Schilderwerk voorbereiden, bijvoorbeeld door te ontvetten en af te plakken.
De voorbehandeling, met voorstrijkmiddel en/of grondverf.
Binnen-schilderwerk en buitenschilderwerk.
De arbeidsuren en de materialen.

Of deze regeling echt zo permanent is als de overheid nu claimt, moet de toekomst uitwijzen. Het kan zomaar zijn dat een nieuw kabinet de subsidies verandert. Voor nu geldt de korting nog wel, mits uw huis twee jaar of ouder is.

De winterschilder
Wilt u uw schilderwerk nog voordeliger laten uitvoeren? Dan kan het raadzaam zijn te onderzoeken of u hetzelfde werk in de winterperiode kan laten doen. Als u verschillende offertes naast elkaar legt, weet u zeker dat u de beste prijs heeft betaald voor de schildersklus.

Prijzen voor uw opdracht?
Wilt u weten wat uw schildersklus exact gaat kosten? Vraag dan gratis meerdere offertes op.