Als u een woning heeft gekocht in een appartementencomplex of flatgebouw, bent u voor het schilderwerk aan de buitenzijde vaak afhankelijk van de Vereniging van Eigenaren. Alle woningen moeten er aan de buitenzijde ongeveer hetzelfde uitzien. Dus iedereen moet precies dezelfde kleuren aanbrengen. Zeker ook gezien de moeilijkheid van het schilderwerk, omdat er op grote hoogten gewerkt moet worden, is het slim om een officieel gespecialiseerd schildersbedrijf in te schakelen.

VGO keurmerk
Het VGO keurmerk is in het leven geroepen voor grote schildersbedrijven die bijvoorbeeld ingehuurd worden door woningcorporaties en een Vereniging van Eigenaren. Bedrijven die bij dit keurmerk zijn aangesloten, moeten minimaal een 7 scoren op het gebied van klanttevredenheid. Periodiek worden de schildersbedrijven getoetst om te beoordelen of ze nog voldoen aan alle voorwaarden. Er zijn in Nederland niet zo heel veel bedrijven die dit keurmerk mogen dragen.

Onderhoudsgaranties
Het kan zijn dat uw VvE liever een schilder met een meerjarenplanning wil inhuren. Dan kunt u het beste zoeken naar een schildersbedrijf dat is aangesloten bij GlansGarant of RVGO keur. Via dit keurmerk kunnen schilders uw VvE een meerjarig onderhoudsplan aanbieden, waarbij de lange termijn kwaliteit van het uiterlijk van het complex gegarandeerd blijft.

Schilder zonder keurmerk
U hoeft natuurlijk niet noodzakelijkerwijs een schilder met keurmerk de opdracht te geven. Er zijn hele goede schilders die geen keurmerk dragen, puur omdat ze toch voldoende klandizie hebben. Een keurmerk dragen kost namelijk geld. Niet iedere schilder heeft dat er voor over, of ziet er de noodzaak van in. Daardoor kan het zijn dat u ook prima geholpen wordt door een schilder zonder keurmerk. Laat u daarom niet weerhouden om dit te onderzoeken.

Als kort antwoord op de vraag; Ja, een schilder kan ook uw VvE helpen. Vraag meer informatie bij een schildersbedrijf dat aangesloten is bij bijvoorbeeld het VGO keurmerk.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.