Schilderen is een vak apart. Er zijn veel onderdelen waar u rekening mee moet houden als u aan de slag gaat. Want wanneer gebruikt u nou grondverf? En is voorstrijkmiddel altijd nodig? Wanneer kan u het beste beits gebruiken? Allemaal vragen waar u antwoord op kan krijgen door goed advies in te winnen voordat u de materialen aanschaft. Een echte vakman inschakelen voor de schildersklus vrijwaart u van fouten maken.

De functie van beits
Door te beitsen zorgt u ervoor dat er een beschermende laag over het hout aangebracht wordt. Beits bestaat in transparante of in dekkende variant. De laag beits maakt uw hout weerbaarder tegen wind, regen, zon en kou, doordat het diep in het hout doordringt. Een kleine oppervlakkige beschadiging is daardoor minder erg, dan wanneer u alleen een toplaag aanbrengt. Beits voor buiten heeft daarnaast ook een UV-bescherming en een vochtwerende werking.

Beits ter decoratie
Beits is niet alleen heel sterk waardoor uw materialen langer mee gaan, het kan uw hout ook nog eens flink verfraaien. Beits bestaat in kleurloze variant, zodat de originele uitstraling en nerf van het hout behouden blijft. Maar u kunt ook kiezen voor transparante beits met een kleur. De houtuitstraling blijft behouden, maar de kleur kunt u aanpassen aan uw smaak. U kan bijvoorbeeld een meer warme look geven, door transparante beits in warme tinten aan te schaffen. Er bestaat ook beits waarmee uw hout een meer antieke look krijgt. U geeft uw geverfde oppervlakte krijgt een persoonlijke sfeer mee.

Beits beschermt niet alleen uw hout, het maakt het ook mooier. Voor het beste eindresultaat laat u een gerenommeerde schilder komen, om de klus voor u uit te voeren. Een schilder werkt snel, netjes en met de beste materialen. Daardoor heeft u nog langer plezier van de opknapbeurt.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.