Als u uw huis wilt laten opknappen door een schilder, wilt u zeker weten dat u een vakman in huis haalt. Maar er zijn zoveel verschillende schildersbedrijven, hoe weet u nou dat u een goede keuze maakt? Om een antwoord te krijgen op deze vraag, is het slim om een erkende schilder aan te nemen voor uw opdracht. Een erkende schilder is aangesloten bij een keurmerk, om kwaliteit te waarborgen. Dat wil niet zeggen dat niet erkende schilders zonder keurmerk per definitie slecht werk afleveren. Maar als u een schilder met keurmerk uitkiest, bent u iets zekerder van het eindresultaat.

Bestaande keurmerken voor schilders
Er zijn meerdere keurmerken waar schilders onder kunnen vallen. Deze schilders voldoen aan bepaalde voorwaarden en eisen. Als opdrachtgever mag u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat het werk afgemaakt wordt volgens de vooraf opgestelde planning. Ook in geval van faillissement van het schildersbedrijf bent u verzekerd van een goed eindresultaat. De bekendste keurmerken zijn:

Keurmerk De Betere Schilder
Er zijn ongeveer 400 schilders door heel Nederland aangesloten bij het keurmerk De Betere Schilder. Bij dit keurmerk moet de vakman heldere offertes verstrekken en zich aan bepaalde voorwaarden houden. De klant wordt achteraf geënquêteerd om te achterhalen of de schilder aan de eisen blijft voldoen. De voordelen van een De Betere Schilder zijn:

Garantie op schilderwerk. Voor buitenschilderwerk is dat 3 jaar garantie, binnenschilderwerk heeft 4 jaar garantie.
Gemiddeld moet de schilder tenminste een 8 scoren bij de klanttevredenheidsonderzoeken.

AF-erkende schilder
Dit keurmerk is erg bekend. Er zijn ruim 1300 schildersbedrijven aangesloten. Alle schilders met dit keurmerk hebben de benodigde vakdiploma’s en werken volgens algemene voorwaarden die opgesteld zijn met de consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. De minimale eisen aan de offertes zijn een gedetailleerde beschrijving van tijdsplanning en de kosten. De voordelen van een AF-erkende schilder zijn:

Garantie op schilderwerk, 2 jaar op buitenschilderwerk, 4 jaar op binnenschilderwerk.
Aangesloten schilders worden periodiek gecontroleerd op diploma’s en kwaliteit.

Door een schilder in te huren met een van de bovenstaande keurmerken, bent u verzekerd van goed werk.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.