Kozijnen zijn na verloop van tijd toe aan onderhoud. Zonder een goede opknapbeurt ziet u bijvoorbeeld steeds meer afbladderend verf en in het ergste geval kan er zelfs schimmel ontstaan. Een schilder neemt het opknappen van kozijnen graag voor zijn rekening. Een likje verf doet vaak al wonderen. Wat kost het schilderen van een kozijn nu eigenlijk?

Het onderhouden van kozijnen
Na een goede verfklus hoeft u langere tijd niet meer aan verfonderhoud te denken. Verflagen van goede kwaliteit gaan namelijk een jaar of zeven mee. Voor buitenschilderwerk betreft dit ongeveer vijf jaar. Soms is het handig om af en toe even te controleren hoe de verflaag er aan toe is. Het kan namelijk gebeuren dat uw kozijnen al eerder tekenen van schade beginnen te vertonen. Denk bijvoorbeeld aan scheuren in de verf, verkleuring of slijtage. In dat geval is het verstandig om actie te ondernemen en een schildersbedrijf in te schakelen.

Professionele schilder inhuren
Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van het huis. U wilt graag dat ze er mooi en fris uitzien. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan. Om kosten te besparen zou u zelf de handen uit de mouwen kunnen steken. Aan de andere kant zorgt een professionele schilder voor het beste resultaat. Hij of zij beschikt immers over de nodige expertise en weet immers precies wat er te doen staat. Een schilder kost 35 tot 50 euro per uur.

Kosten voor het schilderen van kozijnen
Het onderhouden van kozijnen is een stuk goedkoper dan de kozijnen te vervangen. Deze laatste optie kan namelijk wel een paar duizend euro kosten. In totaal liggen de kosten voor het schilderen van kozijnen tussen de 470 en 1800 euro. Een groot prijsverschil, omdat dit afhankelijk is van de oppervlakte van uw huis. Hoe meer kozijnen er behandeld moeten worden, hoe hoger de kosten.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.