Monumentale panden geven een stad een prachtige uitstraling. De vaak statige gebouwen zijn een herinnering aan het verleden. Om het erfgoed te behouden is goed onderhoud noodzakelijk. Zo dienen monumentale panden af en toe geschilderd te worden. Wat kost het schilderen van een monumentaal pand nu dan?

Monumentaal pand
Men spreekt van een monumentaal pand als een gebouw jaren oud is, waardoor het volgens de gemeente een culturele en historische functie heeft. Doorgaans is het monumentale pand al enkele keren eerder beschilderd. Meestal neemt de kwaliteit van buitenverf namelijk af na een jaar of vijf. Het schilderwerk betreft dan ook vaak onderhoud. Omdat een monument vaak erg oud is, is daarvoor specialisme vereist.

Verfwerkzaamheden aan een monumentaal pand
Verfwerkzaamheden aan een monumentaal pand betreffen meestal maatwerk. Het soort monument kan namelijk verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een gemeentehuis, maar ook een kerk behoort tot de mogelijkheden. Aan de hand van het maatwerk wordt een offerte opgesteld. Daar gaat echter nog een heel proces aan vooraf. Zo neemt het schildersbedrijf ter voorbereiding meestal zelf poolshoogte in het monumentale pand. Vervolgens kijken de schilders naar het oppervlakte en het materiaal dat nodig zal zijn.

Weloverwogen keuzes
De aanpak van een monumentaal pand berust op samenwerking. Het schildersbedrijf doet onderzoek, maar u kunt er zelf ook bij betrokken zijn. Geef uw wensen duidelijk aan en maak weloverwogen keuzes. Het gaat hier immers om een pand met een culturele en historische waarde.

Prijzen onderhoud monumentaal pand
Aan het onderhoud van een monument hangt natuurlijk wel een prijskaartje. De prijs van regulier onderhoudswerk is ongeveer even hoog als een gewoon pand. Bij specialistische schilderingen ligt de prijs echter wel hoger. Denk bijvoorbeeld aan interieurschilderingen die veel tijd kosten. Om precies te weten hoeveel schilderwerk aan een monumentaal pand kost zult u een offerte aan moeten vragen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.