Aan uitgebreide schilderswerkzaamheden zijn kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van de werkzaamheden aan uw huis of pand. De prijs is uiteraard meer dan de moeite waard wanneer u het resultaat ziet van het schilderwerk. Bovendien hoeft u in bepaalde gevallen slechts 6 procent BTW te betalen in plaats van 21 procent. Welke voorwaarden gelden er om gebruik te kunnen maken van het lage BTW-tarief?

Laag BTW tarief voor schilderswerkzaamheden
Een BTW van 6 procent scheelt behoorlijk op de totaalprijs van schilderwerk. Deze regeling voor schilders-, aannemers-, en klusbedrijven is van kracht sinds 2009. Het geldt voor diverse werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het schilderen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van oppervlaktes buiten- en binnen, maar ook de voorbereiding en schoonmaak, arbeidsuren en materialen.

Lagere totaalprijs
Het 6 procent BTW tarief scheelt u dus behoorlijk in de portemonnee. Een klus met een totaalprijs van 1700 euro kost met deze regeling slechts 1500 euro. De overgebleven 200 euro kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor andere klussen aan het huis. Het is echter niet geldig bij iedere woning. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet uw huis minstens 2 jaar oud zijn. Dit geldt zowel voor huur- als koopwoningen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.