Aan uitgebreide schilderswerkzaamheden zijn kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van de werkzaamheden aan uw huis of pand. De prijs is uiteraard meer dan de moeite waard wanneer u het resultaat ziet van het schilderwerk. Bovendien hoeft u in bepaalde gevallen slechts 6 procent BTW te betalen in plaats van 21 procent. Welke voorwaarden gelden er om gebruik te kunnen maken van het lage BTW-tarief?

Laag BTW tarief voor schilderswerkzaamheden
Een BTW van 6 procent scheelt behoorlijk op de totaalprijs van schilderwerk. Deze regeling voor schilders-, aannemers-, en klusbedrijven is van kracht sinds 2009. Het geldt voor diverse werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het schilderen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van oppervlaktes buiten- en binnen, maar ook de voorbereiding en schoonmaak, arbeidsuren en materialen.

Geen 6 procent BTW tarief
In 2013 werd het BTW tarief voor arbeidskosten tijdelijk verlaagd van 21 naar 6 procent. Dit moest zorgen voor een impuls in de bouwsector. In 2015 veranderen de regels opnieuw. Voor de meeste werkzaamheden in de bouwsector werd het BTW tarief weer verhoogd naar 21 procent. Alleen het schilderwerk bleef wat dat betreft buiten schot. Voor andere werkzaamheden die buiten het schilderen vallen geldt 6 procent BTW dus niet. Denk bijvoorbeeld aan renovatiewerkzaamheden in de woning. In eerste instantie gold ook voor renovatie een laag BTW tarief van 6 procent, maar dit is sinds juli 2015 niet meer van kracht.

Lagere totaalprijs
Het 6 procent BTW tarief scheelt u dus behoorlijk in de portemonnee. Een klus met een totaalprijs van 1700 euro kost met deze regeling slechts 1500 euro. De overgebleven 200 euro kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor andere klussen aan het huis. Het is echter niet geldig bij iedere woning. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet uw huis minstens 2 jaar oud zijn. Dit geldt zowel voor huur- als koopwoningen.

Prijzen voor uw opdracht?
Wilt u weten wat uw schildersklus exact gaat kosten? Vraag dan gratis meerdere offertes op.