Aan uitgebreide schilderswerkzaamheden zijn kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van de werkzaamheden aan uw huis of pand. De prijs is uiteraard meer dan de moeite waard wanneer u het resultaat ziet van het schilderwerk. Bovendien hoeft u in bepaalde gevallen slechts 6 procent BTW te betalen in plaats van 21 procent. Welke voorwaarden gelden er om gebruik te kunnen maken van het lage BTW-tarief?

Laag BTW tarief voor schilderswerkzaamheden
Een BTW van 6 procent scheelt behoorlijk op de totaalprijs van schilderwerk. Deze regeling voor schilders-, aannemers-, en klusbedrijven is van kracht sinds 2009. Het geldt voor diverse werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het schilderen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van oppervlaktes buiten- en binnen, maar ook de voorbereiding en schoonmaak, arbeidsuren en materialen.

Lagere totaalprijs
Het 6 procent BTW tarief scheelt u dus behoorlijk in de portemonnee. Een klus met een totaalprijs van 1700 euro kost met deze regeling slechts 1500 euro. De overgebleven 200 euro kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor andere klussen aan het huis. Het is echter niet geldig bij iedere woning. Om in aanmerking te komen voor deze regeling moet uw huis minstens 2 jaar oud zijn. Dit geldt zowel voor huur- als koopwoningen.

Prijzen voor uw opdracht?
Wilt u weten wat uw schildersklus exact gaat kosten? Vraag dan gratis meerdere offertes op.