Schilders gebruiken tegenwoordig meestal acrylverf. Deze verfsoort is bijvoorbeeld erg populair bij binnenschilderwerk. Het droogt namelijk snel op en bevat geen schadelijke stoffen. Daarnaast is het gemakkelijk verdunbaar met water.

Acrylverf
Het kan wel eens voorkomen dat een verflaag mislukt. Het hecht bijvoorbeeld niet goed aan de onderlaag, waardoor er lelijke vlekken ontstaan. Gelukkig kunt u het na een grondige schoonmaak van de onderlaag opnieuw proberen met acrylverf. Deze verfsoort hecht zich bovendien aan elke ondergrond. Omdat de verf snel droogt hoeft u voor een nieuwe poging gelukkig geen uren op te wachten. Dit komt onder andere door het feit dat acrylverf is gemaakt van water. Na het opdrogen van de verf verdampt het water. Daardoor ontstaat er een elastische laag van kunststof. Deze laag kan bijzonder goed tegen vocht, droogte en licht. Overigens ervaren kunstschilders hetzelfde voordeel bij acrylverf. Bij een mislukt schilderij kunnen ze dankzij de waterachtige verf snel weer overnieuw beginnen.

Gemakkelijk te mengen
Acrylverf zorgt dus voor verflagen van hoge kwaliteit. Het is maar een van de vele voordelen die u ervaart met deze verf. Zo kunt u met deze verfsoort werkelijk elke kanten op. Het is namelijk gemakkelijk te mengen met andere materialen. Sterker nog, na meerdere verflagen ziet een muur met acrylverf er geweldig uit. Hou er wel rekening mee dat acrylverf na het opdrogen iets donkerder wordt. Bovendien maken ook hobbyschilders met acrylverf prachtige schilderijen met allerlei texturen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van licht en donker.

Prijs van acrylverf
De aanschaf van acrylverf hoeft in principe weinig geld te kosten. De prijs is afhankelijk van het merk en de hoeveelheid die u nodig heeft. Een kwaliteitsmerk als Acrylverf Amsterdam en Galeria Acrylverf kost bijvoorbeeld iets meer geld. Voor 120 ml betaald u ongeveer 5 euro. Aan de andere kant bent u met kwaliteitsmerken verzekerd van een mooi resultaat.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.