Een sterke ondergrond is belangrijk wanneer u gaat verven. Alleen op een egaal oppervlakte komt de verf het beste tot zijn recht. U heeft natuurlijk geen mooie kleur uitgekozen om er vervolgens allemaal scheurtjes en putjes in te zien. Met een voorstrijkmiddel creëert u een ideale ondergrond. Wat is een voorstrijkmiddel eigenlijk?

Muren en plafonds
Een voorstrijkmiddel is uiterst geschikt voor muren en plafonds. Dit zijn oppervlaktes die volledig egaal moeten zijn, wil de verf zich eraan hechten. Op een beschadigde ondergrond ziet u allemaal putjes, krassen en beschadigingen. Omdat dit niet mooi staat moet u voor de verfklus even flink aan de slag. Zo dient er geschuurd te worden, en is een middel om vet en vuil te verwijderen noodzakelijk.

Geen lelijke vlekken en afbladderend verf
Grondige voorbereiding is dan ook zeer belangrijk wanneer u gaat verven. Wat dat betreft is een voorstrijkmiddel ideaal. Het zorgt er namelijk voor dat pleisterwerk gelijkmatig wordt verdeeld. Ook voorkomt dit middel afbladderend verf. Verf hecht zich namelijk moeilijk op poederende ondergronden. Gelukkig zijn lelijke strepen en putjes op de wand voorgoed verleden tijd dankzij voorstrijkmiddel.

Ondergrond
Een voorstrijkmiddel is een van de eerste stappen die u neemt voordat er daadwerkelijk met verven begonnen wordt. De meeste muren en plafonds hebben er veel baat bij. Desondanks hoeft u voorstrijk niet altijd te gebruiken. Het werkt namelijk alleen bij een ondergrond dat water snel opzuigt. U kunt dit testen door even met een natte spons over de muur te strijken.

Goed uitsmeren
Bij het gebruik van voorstrijkmiddel is het de kunst om goed te smeren. Het is een vloeibaar middel dat goed uitgesmeerd moet worden. Anders ziet u lelijke verdikkingen of plekken door de verflaag heen, en dat is erg zonde. Een tip is om met het plafond te beginnen. Op deze manier voorkomt u namelijk druipplekken.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.