Bij een flinke opknapklus in de woning worden vaak verschillende delen van het huis onder handen genomen. Niet alleen de muren, maar bijvoorbeeld ook de plafonds krijgen een mooi laagje verf. Deze laag verf kunt u onder andere aanbrengen door te latexen. Wat kost latexen?

Latex of airless spuiten
Er zijn twee manieren om muren en plafonds op een snelle en efficiënte manier te verven. U kunt namelijk rollen met latex of airless spuiten. De prijzen van deze werkwijzen zijn afhankelijk van uw woning. Is deze bijvoorbeeld bewoond of leeg? Meestal is spuiten goedkoper en sneller wanneer u in een lege woning trekt. U kunt namelijk meteen de hele kamer in dezelfde kleur spuiten. Als er slechts sprake is van een ruimte is rollen met latex juist goedkoper. Het is dus verstandig om van tevoren te bekijken welke optie goedkoper is.

Prijs per oppervlakte
De prijs van latexen is dus voor een belangrijk deel afhankelijk van de oppervlakte. Voor sauzen en/of rollen betaald u ongeveer 6 euro per vierkante meter. Op nieuw stucwerk of spachtelputz bedraagt dit 8 euro per vierkante meter. Ook het loon van de schilder speelt mee. Een professionele schilder vraag gemiddeld 35 tot 45 euro per uur, exclusief BTW. Als er sprake is van grotere oppervlaktes vraagt de schilder meestal een bedrag per vierkante meter.

Extra kosten
Uiteraard betreffen bovenstaande bedragen slechts een indicatie. Elk schildersbedrijf vraagt weer andere tarieven. Bovendien komen er vaak nog extra kosten bovenop. Een keer latex spuiten op uw plafond of muur is meestal niet afdoende. Zo zal er soms nog een extra verflaag moeten worden aangebracht, hetgeen meer kosten met zich meebrengt. Ook hangt de prijs af van de verfkleuren die u wilt gebruiken. Hoe meer verfkleuren, hoe hoger de prijs. Hoe dan ook is een mooi resultaat de prijs meer dan de moeite waard.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.