Voor schilderwerk van hoge kwaliteit kunt u het beste een bedrijf kiezen met een keurmerk. Dit geeft namelijk aan dat het schildersbedrijf goede kwaliteit en service levert. Bovendien bent u als klant verzekerd van een goede planning, afwerking en garantie. Hoe kunt u weten of een schilder daadwerkelijk een keurmerk mag dragen?

Garantie en klanttevredenheid
Aan schildersbedrijven kunnen verschillende keurmerken worden toegekend. Een daarvan is ‘de Betere Schilder’. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de betere schildersbedrijven bij deze organisatie aangesloten. Een van de voordelen van dit keurmerk is de garantie die u heeft op zowel binnen- als buitenschilderwerk. Het schilderwerk binnen het huis is daarbij vier jaar verzekerd, en het buitenschilderwerk drie jaar. Bovendien ontvangt u na afloop van de werkzaamheden een enquête van het bedrijf.

Borg
Verreweg de meeste schildersbedrijven zijn overigens aangesloten bij het keurmerk AF. U ontvangt bij dit schilderwerk altijd een gedetailleerde planning en offerte. Daarnaast leveren schildersbedrijven met het AF-keurmerk meerdere jaren garantie, en kunt u na afloop online deelnemen aan een klanttevredenheidsonderzoek. Het kan soms gebeuren dat een schildersbedrijf failliet gaat. Bij schildersbedrijven met het ‘Keurmerk Kwaliteitsvakman’ hoeft u echter niet te vrezen voor uw geld. Er is namelijk sprake van 10.000 euro borg. Dit zorgt ervoor dat het schilderwerk altijd wordt voltooid, of het bedrijf nu failliet is of niet.

Keurmerk voor zakelijke schildersbedrijven
Voor zakelijke schilders is er het VGO-keurmerk. Deze richt zich op schildersbedrijven met grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van appartementen voor een woningbouwvereniging. Ook hierbij staat de klant centraal, en vindt er regelmatig toetsing plaats. Een schilder mag dus een keurmerk dragen als hij aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dit betreft onder andere een paar jaar garantie en het leveren van een goede planning en offerte. Ook dienen er regelmatig klanttevredenheidsonderzoeken plaats te vinden. U kunt een schildersbedrijf uiteraard altijd vragen naar hun keurmerk.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.