Misschien wilt u graag een dakkapel op uw huis plaatsen. Het is een mooie toevoeging dat meer ruimte creëert. Zo kan het fungeren als een extra slaapkamer, of misschien als werkruimte. Het is belangrijk om de dakkapel goed te onderhouden. Na enkele jaren kunnen weersomstandigheden er hun sporen hebben nagelaten. Wat kost het schilderen van een dakkapel?

Onderhoud van uw dakkapel
Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar. Terwijl op de ene dag de zon vrolijk schijnt, kan het de volgende dag flink stormen. De weersomstandigheden zijn van grote invloed op de kwaliteit van verflagen. Zo is de invloed van het weer na enkele jaren terug te zien aan uw dakkapel. Na een jaar of 5 is het meestal wel tijd voor een flinke onderhoudsklus. Niet alleen ziet dit onderdeel van het huis na een goede schilderbeurt er weer een stuk beter uit, het is nog veiliger ook. De kwaliteitsverf vormt namelijk ook een beschermende laag rondom de dakkapel. Verschillende bedrijven kunnen u helpen met het onderhoud van uw dakkapel. In de buurt bevinden zich ongetwijfeld een aantal schildersbedrijven die deze klus graag op zich nemen. Kom vandaag nog met hen in contact door onze offerte service te gebruiken.

Verschillende soorten dakkapellen
Dakkapellen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. De houten versie is erg bekend, maar wist u dat er ook dakkapellen zijn van aluminium en kunststof? Met een speciale primer kunnen deze tegenwoordig ook worden beschilderd. Aan het beschilderen van de dakkapel hangt uiteraard wel een prijskaartje. Buitenschilders zijn doorgaans iets duurder dan binnenschilders omdat ze meer materialen moeten meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een steiger om uw dakkapel op een veilige manier te schilderen.

Prijs voor dakkapel schilderen
De prijs voor het schilderwerk aan de dakkapel kan nogal variëren. Dit hangt af van uw eigen wensen, en de grootte van de dakkapel. Het verven van een aluminium dakkapel is bijvoorbeeld iets duurder dan hout. Gemiddeld kost het schilderwerk 500 tot 1000 euro.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.