Schildersbedrijven richten zich niet alleen op particulieren. Ook bedrijven kloppen aan om het onderhoud van hun pand uit te besteden. Sommige schildersbedrijven richten zich dan ook speciaal op de zakelijke markt. Dit zijn zogeheten zakelijke schilders. Wat is een zakelijke schilder?

De zakelijke schilder
Ook een bedrijfspand heeft af en toe een grondige onderhoudsbeurt nodig. Zo begint de verf vaak na enkele jaren minder te worden. Bij binnenschilderwerk is er ongeveer elke 5 jaar een grote klus nodig. Bovendien geeft een verzorgde inrichting een organisatie een representatieve uitstraling. Er komen immers elke dag mensen over de vloer. In dat geval komt de zakelijke schilder om de hoek kijken. Het soort schilderwerk dat hij verricht kan erg uiteenlopen. Voor het ene bedrijf is het bijvoorbeeld slechts een kwestie van een paar wanden schilderen, terwijl misschien ergens anders het hele interieur moet veranderen.

Uitgebreid klantenbestand
Het klantenbestand van zakelijke schildersbedrijven is zeer uitgebreid. Zo komen ze onder andere over de vloer bij gemeentehuizen, kantoren en (internationale) instellingen. Zakelijke schildersbedrijven weten precies waar ze het over hebben. Ze hebben experts in dienst die uw bedrijf van de nodige advies en tips kunnen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan kleuradvies. Welke kleuren passen goed bij uw bedrijf, en zijn goed voor het zakelijke imago? Het soort kleur is afhankelijk van uw bedrijf. Zo hebben restaurants weer een heel ander interieur nodig dan bijvoorbeeld een gemeentehuis of kantoor.

Offerte en planning
Waarschijnlijk komt het schildersbedrijf eerst poolshoogte nemen in het bedrijf. Er wordt onder andere gekeken naar de oppervlakte die geschilderd moet worden, en de staat van de muren en plafonds. Aan de hand daarvan ontvangt u een offerte en planning. Bij een groot oppervlakte betreft het vaak een rekening per uur. Zo weet u precies hoeveel er betaald moet worden, en hoeveel tijd de schilderswerkzaamheden in beslag zullen nemen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.