Duurzaamheid speelt heden ten dage een grote rol in de maatschappij. Zo kunt u in de supermarkt kiezen uit duurzaam voedsel, en wordt er ook door grote kledingmerken steeds vaker gedacht aan mens en milieu. De duurzaamheidstrend heeft inmiddels ook de schilderswereld bereikt. Bestaat er eigenlijk zoiets als duurzame verf?

Duurzame verf
Duurzame verf bestaat zeker. Verfproducten worden namelijk steeds vaker ontworpen met oog voor het milieu. Terwijl verfmiddelen als alkyd vroeger doodnormaal waren, gebruiken schilders steeds vaker producten die minder schadelijk zijn voor de omgeving. Hoewel alkyd nog steeds wordt gebruikt door buitenschilders, daalt de populariteit van dit middel al jaren. Diverse schildersbedrijven maken vanuit milieutechnisch oogpunt gebruik van duurzame verf. Ook geloven zij erin dat de productie van verf in de toekomst nog efficiënter en bewuster moet worden.

Hoogwaardige en duurzame producten
Duurzame verf heeft geen invloed op de kwaliteit. U ervaart nog steeds hoogwaardige producten, alleen worden deze nu gekenmerkt door duurzaamheid in plaats van schadelijke stoffen. De tijd dat verfstoffen uit de verbrandingsovens kwamen is allang voorbij. Een van de duurzame verfproducten is bijvoorbeeld ‘EVA’. Deze afkorting staat voor ‘Einde Van Afval’. Hierbij wordt overgebleven muurverf en grondstoffen opnieuw gebruikt als muurverf. Het is dus duurzaam en gerecycled verfmateriaal.

Plantaardige verf
Een andere leider van de nieuwe generatie verf is ‘Fair Pants’. Met dit merk wordt uw huis geschilderd met plantaardige muurverf en lak. Het bindmiddel is plantaardige soja olie in plaats van fossiele olie. Bijkomend voordeel is dat u deze plantaardige verf totaal niet ruikt. Daarnaast weert het ook nog eens schimmels op de muren en in hoekjes. Biologische verf is op dit moment in opkomst. Nog niet ieder schildersbedrijf gebruikt het, want de introductie van nieuwe dingen heeft tijd nodig. Hoe dan ook laat u met de aanschaf van duurzame verf oog te hebben voor mens en milieu.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.