Het geeft een fijn gevoel wanneer uw huis geschilderd is. Na een flinke klus ziet de binnen- of buitenkant van uw huis er weer geweldig uit. Daarmee bent u echter lang niet klaar. Na een opknapbeurt is het namelijk verstandig om regelmatig schildersonderhoud te plegen. Op die manier krijgt u geen last van vervelende problemen als afbladderend verf or rottend hout. Wat kost schildersonderhoud eigenlijk?

Onderhoud broodnodig
Schildersonderhoud kost tijd en geld. Veel mensen hebben de neiging om een flinke schildersklus uit te stellen. Het komt bijvoorbeeld net niet goed uit voor de portemonnee. Toch is onderhoud aan schilderwerk af en toe echt noodzakelijk. Vooral in Nederland, met veranderlijke weersomstandigheden. Dit betekent overigens niet dat uw huis elk jaar geschilderd hoeft te worden. Een flinke opknapklus vindt gemiddeld om de 5 tot 7 jaar plaats. Onderhoud aan de binnenkant wordt meestal om de 7 jaar gedaan, en aan de buitenkant om de 5 jaar.

Kosten schildersonderhoud
Schilderwerk kan verdeeld worden in twee soorten. Dit betreft namelijk het onderhoud aan de binnenkant, en het onderhoud aan de buitenkant. De kosten voor dit schildersonderhoud kunnen door de verschillende werkzaamheden nogal uiteenlopen.

Een binnenschilder vraagt ongeveer 30 euro per uur. De berekening per uur betreft meestal een kleinere klus. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een paar kozijnen. Voor grotere klussen aan het huis rekent een schildersbedrijf meestal per vierkante meter.

Schildersonderhoud aan de buitenkant
Schildersonderhoud aan de buitenkant betreft meestal kozijnen, gevels, deuren en een dakkapel. Dankzij verschillende weersomstandigheden, met name in het winterseizoen, is een onderhoudsbeurt om de 5 jaar bijna altijd nodig. Zo voorkomt u met regelmatig onderhoud dat bijvoorbeeld houten kozijnen gaan rotten. Een buitenschilder kost meestal iets meer geld dan een binnenschilder. Dit komt door het feit dat er voor het onderhouden van bijvoorbeeld gevels materialen als trappen moeten worden meegenomen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.