Goede schilders kunnen het ver schoppen. Met de nodige ervaring en passie voor het vak kunnen ze bijvoorbeeld leermeester worden. Het kan vaak jaren duren voordat deze functie bereikt wordt. De uiteindelijke titel is er een om trots op te zijn. Misschien droomt u zelf ook wel van deze functie. Hoe wordt u leermeester?

Leermeester worden
Een leermeester moet het hebben van zijn of haar ervaring. Een dergelijk persoon heeft bijvoorbeeld jarenlang gewerkt bij een schildersbedrijf. Ook komt het voor dat iemand zelf een schildersbedrijf heeft opgestart. Een leermeester is dus een echte vakman en vakvrouw. Om een echte leermeester te worden dient u wel een extra certificaat te behalen. Daarvoor dient u als vooropleiding minstens MBO niveau 3 te hebben gevolgd. Eventueel is vijf jaar ervaring in het schildersvak ook voldoende. Met deze voorwaarden kan u worden toegelaten tot een meerdaagse cursus leermeesterschap.

Het overbrengen van kennis
Tijdens een cursus leermeesterschap leert u in een paar dagen de kunst van het overbrengen van kennis. Op een gegeven moment neemt u waarschijnlijk een leerling onder uw hoede. Naast feitenkennis is enthousiasme tijdens het leermeesterschap ontzettend belangrijk. Dit motiveert de leerling immers om veel te willen leren over het schildersvak. Bovendien werkt een gemotiveerde vakman- of vakvrouw inspirerend. Wie weet wordt uw leerling ooit zelf wel een leermeester.

Werken bij een leerbedrijf
Een leermeester kan onder andere aan de slag bij een leerbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een schildersbedrijf dat leerlingen graag wil opleiden. Om de juiste opleiding te bieden dient u als leermeester een aantal toetsen en opdrachten te maken. Zo houdt u de vorderingen van de leerling goed in de gaten. In een soort trajectmap noteert u vervolgens alle ontwikkelingen. Het is belangrijk dat u de leerling alle ruimte geeft voor vragen en opmerkingen. Als leermeester vormt u namelijk het belangrijkste contact binnen een leerbedrijf.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.