Voor schilderswerkzaamheden wilt u graag een goed bedrijf in de buurt die voor een mooi tarief uitstekende kwaliteit levert. Het is belangrijk dat alle werkzaamheden op een betrouwbare manier verlopen. Een teken van betrouwbaarheid is een schilderkermerk. Maar is een schilder met een keurmerk duurder?

Specialist in de buurt
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel schildersbedrijven te vinden. Ze zijn actief in heel Nederland, en in uw buurt is er vast ook wel een actief. Om een betrouwbare specialist te vinden kunt u kijken of het bedrijf een schilderkermerk bezit. Dit is namelijk een bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid.

AF-erkenning
Een van de bekendste keurmerken in de schilderswereld is de AF-erkenning. Schilders van deze bedrijven beschikken over een gedegen opleiding en werken volgens de regels van de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Zo is een bedrijf met een AF-keurmerk verplicht om een garantie te geven op het schilderwerk. Voor buitenschilderwerk betreft dit 2 jaar, en voor binnenschilderwerk 4 jaar.

De Betere Schilder
Iets mindere schildersbedrijven beschikken over het keurmerk ‘De Betere Schilder’. In Nederland zijn ongeveer 400 schildersbedrijven lid van deze organisatie. Net als bij het AF-keurmerk kunt u bovendien aanspraak maken op een paar jaar garantie. Voor buitenschilderwerk betreft dit 3 jaar, en voor binnenschilderwerk 4 jaar.

Keurmerk Kwaliteitsvakman
Naast AF en ‘De Betere Schilder’ is er ook nog het ‘Keurmerk Kwaliteitsvakman’. Ook dit keurmerk hecht waarde aan kwaliteit en duidelijke afspraken. Zo dient de offerte duidelijk te worden opgesteld. Communicatie met de klant over de gemaakte kosten is bovendien ontzettend belangrijk.

Is een keurmerk duurder?
De vraag is of schildersbedrijven met deze kwaliteitskeurmerken duurder zijn. Het antwoord is ja. Aan de andere kant bent u met deze bedrijven bijna verzekerd van topkwaliteit. Dankzij het goed afgeleverde werk krijgt u absoluut waar voor u geld. Bovendien blijft het schilderwerk jarenlang in goede staat.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.