Met het inschakelen van een buitenschilder hoopt u op een mooi resultaat. Het betreft immers een expert die precies weet wat hij of zij doet. Daardoor hoeft u volgend jaar niet opnieuw schilderswerkzaamheden uit te laten voeren aan bijvoorbeeld het huis, de gevel of kozijnen. Aan de werkzaamheden zit uiteraard wel een prijskaartje.

Offerte
Een buitenschilder kan buigen op jarenlange ervaring. Wees dan ook niet bang om van alles te vragen over de schilderswerkzaamheden. Na de werkzaamheden ontvangt u van de buitenschilder meestal een offerte. Hoofdmoot vormt uiteraard de kosten voor de werkzaamheden per uur. Daarnaast zitten materialen en reiskosten in de offerte verwerkt. Zo neemt de buitenschilder meestal een paar trappen of een steiger mee. Soms is het handiger om een totaalprijs met de buitenschilder af te spreken, en niet een berekening met uur. Dit is bijvoorbeeld voordelig bij een grote klus waar meer uren in zitten.

Gemiddeld per uur
Een gemiddelde buitenschilder rekent ongeveer 30 tot 35 euro per uur. Andere bedrijven vragen ook wel eens 40 euro. De prijs is afhankelijk van de locatie, grootte en het type werkzaamheden. U kunt het beste onze offerte service gebruiken als u op zoek bent naar bedrijven bij u in de buurt. Tegenwoordig is het met deze service erg makkelijk om een offerte aan te vragen aan de hand van uw gegevens. Vervolgens regelt u een buitenschilder voor een mooie prijs.

Prijzen per woonsoort
Intensief schilderwerk dat veel tijd kost wordt vaak in uren berekend. Bij een redelijk gemakkelijke klus rekent de buitenschilder vaak per vierkante meter. Zo betaalt u voor buitenschilderwerk aan een appartement gemiddeld 1000 euro inclusief BTW. Een tussenwoning is een stukje duurder, namelijk 1500 euro. Voor een hoekhuis of 2-onder-1 kap betaalt u ongeveer 3000 euro. Schilderswerkzaamheden aan een vrijstaand huis brengen de meeste kosten met zich mee, ongeveer 6150 euro.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.