Sommige apparaten in uw huis zijn af en toe aan vervanging toe. Zo kunnen radiatoren na jarenlang gebruik gaan roesten. Een lelijke gele kleur is het gevolg. Hoog tijd om uw radiator van een likje verf te voorzien. Hoe schildert u radiatoren?

Radiator met een mooi kleurtje
Radiatoren schilderen is een leuke en praktische bezigheid. U steekt immers de handen uit de mouwen, en kan het apparaat eventueel van een mooi kleurtje voorzien. Een mooi geverfde radiator maakt bijvoorbeeld een goede indruk wanneer het duidelijk zichtbaar in de kamer staat. Daarmee geeft u de huiskamer extra sfeer.

Goed voorbereid aan de slag
Goede voorbereiding is erg belangrijk wanneer u aan de slag wilt met een radiator. Ten eerste dient u de radiator goed schoon te maken. Een schoonmaakmiddel als ammonia werkt meestal erg goed. Roestplekken kunt u het beste verwijderen met een staalborstel. Vervolgens dient u de radiator te schuren en te ontvetten. Daardoor verft u het apparaat een stuk gemakkelijker.

Afplakken
Voor het verven dient u de vloer en wand goed af te plakken. Zo ontstaan er geen vervelende plekken die u niet meer kunt verwijderen. Zorg er daarnaast voor dat u oude kleding draagt. Verfplekken kunnen namelijk erg hardnekkig zijn. Ook een optie is om de radiator ergens anders mee naar toe te nemen, zoals een werkschuur. In dat geval moet u de radiator wel af kunnen koppelen, dus deze optie is niet voor iedereen handig.

Verven of spuiten
Na het afplakken is het tijd om aan de slag te gaan. U kunt zowel een verfkwast als een spuitbus gebruiken. Het ligt eraan wat u het handigste vindt. Het verven met een kwast kost meer tijd dan een spuitbus. Aan de andere kant kunt u wel iets preciezer schilderen. Neem voor het spuiten van de verf bovendien voldoende afstand van de radiator om vieze plekken op uw kleding te voorkomen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.