Een mooie kleur is belangrijk voor het interieur van uw huis. Als het goed is kijkt u er immers elke dag tegenaan. Voor het juiste kleuradvies kunt u een schilder inschakelen. Deze maakt onder andere gebruik van een kleurenwaaier.

RAL–kleuren
Kleurenwaaiers helpen bij het uitkiezen van de juiste verfkleur. U komt ze bijvoorbeeld tegen in de verfafdeling van de bouwwinkel. Daar ziet u door het grote aanbod aan verfpotten soms door de bomen het bos niet meer. Een kleurenwaaier zorgt voor een beetje meer overzicht. Het heeft onder andere meerdere tinten rood, roze, groen en blauw. Dit zijn de zogeheten RAL–kleuren.

Passend bij uw interieur
Bedenk bij het uitkiezen van de kleur goed wat past bij uw interieur. Bij een bank met blauwe kussentjes past een blauwe of groene muur bijvoorbeeld prima. De kleurenwaaiers hebben naast mooie tinten ook een praktische functie. Ze tonen namelijk de echte kleur zoals die op de muur komt. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Zo is de kleur op een computer vaak anders dan in werkelijkheid.

Bepaal de sfeer
Kleuren zijn ontzettend belangrijk in een huis. Ze zorgen namelijk ongemerkt voor een bepaalde stemming. Zo straalt u met de kleur blauw rust en autoriteit uit. Het is dan ook een mooie kleur voor een slaapkamer of kantoor. Aan de andere kant functioneert een werkruimte ook prima bij de kleur rood. Het felle rood zorgt namelijk ook voor een energieke sfeer.

Advies aan schilders
Het kiezen van een kleur is een kwestie van smaak. Elk persoon vindt weer iets anders mooi. Een kleurenwaaier kan voor iedereen dienen ter inspiratie. Misschien ontdekt u een kleur waar nog niet eerder aan is gedacht. Voor vragen en advies kunt u eventueel ook terecht bij de experts van schildersbedrijven zelf.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.