Na het bezoek van een schildersbedrijf ontvangt u een totaalprijs voor alle werkzaamheden. Hier zitten onder andere reiskosten en verfmaterialen bij inbegrepen. Maar wat wordt er precies bedoeld met een schilder offerte?

Schilder offerte
Een schildersofferte betreft de totaalprijs die een schildersbedrijf vraagt voor de gedane werkzaamheden. Er is geen precieze prijs aan te wijzen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de grootte van uw huis of pand. Dit bepaalt onder andere hoeveel verfmateriaal het bedrijf moet aanschaffen. Ook binnen en buitenwerkzaamheden zijn belangrijk bij het opstellen van de offerte. Voor werkzaamheden buitenshuis moet een schildersbedrijf bijvoorbeeld steigers en ladders meenemen. Wanneer het gaat om werk op grote hoogte zijn deze laatste materialen bijvoorbeeld noodzakelijk.

Gemiddelde prijzen per uur
Een schilder offerte wordt dus bepaald door verschillende factoren. Gemiddeld betaalt u voor een goed schildersbedrijf ongeveer 25 tot 30 euro per uur. Per vierkante meter komt dit neer op 30 tot 35 euro. Een buitenschilder vraagt meestal iets meer, ongeveer 30 tot 35 euro per uur. De prijs ligt iets hoger omdat er zoals eerder gesteld onder andere steigers nodig zijn om het buiten schilderwerk te doen. Ook zijn er andere technieken nodig om het buitenverf aan te brengen.

Online offerte aanvraag
Om een goedkope offerte te vinden kunt u het beste zich even verdiepen in verschillende bedrijven in de buurt. Deze hebben vaak hun eigen expertise en prijzen. Op hun website staat meestal alle informatie weergeven. Tegenwoordig is het vrij simpel om online een offerte aanvraag te doen. Zo dient u onder andere aan te geven welk type schilderwerk het betreft, en in welke periode. Met deze specifieke informatie stelt het bedrijf een passende offerte op. Bijzonder genoeg kunnen de schilder offertes sterk van elkaar verschillen. Elk schildersbedrijf mag namelijk zelf bepalen hoeveel er uiteindelijk gevraagd wordt. Wees u dan ook bewust van de gemiddelde prijzen, en kies voor kwaliteit én uw portemonnee. U kunt natuurlijk bij een aantal schildersbedrijven in uw regio een offerte aanvragen, maar het is ook mogelijk om dit in één keer te doen met onze offerte service. Snel en gemakkelijk. Vergelijk vervolgens de prijzen om goedkoper uit te zijn.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.