Schilderwerk kan soms behoorlijk duur zijn. Dat is vooral het geval wanneer het grote projecten betreft. Daar is namelijk veel materiaal voor nodig, maar ook gaat er veel tijd in zitten. Dat moet natuurlijk allemaal betaald worden. Vaak vragen mensen zich dan ook af hoe duur het eigenlijk is om het een of het ander te laten schilderen. En vervolgens of dat niet goedkoper kan. Helemaal geen vreemde vragen. Er zijn een aantal subsidies welke het goedkoper en daarmee aantrekkelijker maken voor u om een schilder in te huren. Officieel zijn dit geen subsidies, maar in de volksmond worden ze toch vaak zo genoemd. Ook om deze laatste reden vraagt u zich misschien af of er een schilder subsidie is.

Het verlaagde BTW tarief
Momenteel is er nog sprake van een verlaagd BTW tarief van 6% op schilderwerk. Dit wordt ook wel een schilder subsidie genoemd. Als u nu een schilder inhuurt kun u van deze regeling profiteren, maar het is onduidelijk of deze regeling ook dit jaar van kracht blijft. Het zou namelijk heel goed kunnen dat de overheid schilderwerk uitsluit van het verlaagde BTW tarief van 6%. Dat zou goed kunnen passen in een beleid waarbij vooral duurzame maatregelen worden gestimuleerd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de isolatie van uw woning. Het is dus niet te zeggen of dit BTW tarief van 6% ook zal gelden op schilder werk.

De winterschilder
De winterschilder rekent vaak zeer interessante kortingen. Ook deze kortingen van de winterschilder worden wel eens een subsidie genoemd. Het is in ieder geval zo dat deze schilder subsidie ook dit jaar blijft bestaan. Hoeveel korting een schilder precies rekent verschilt per bedrijf. Maar u kunt vaak profiteren van kortingen tussen de 5 en 30 procent op de totale kostprijs.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.