Wanneer u een professionele schilder inhuurt om uw schilderwerk te laten doen, dan kunt u er zeker van zijn dat het geen problemen oplevert. Schilderwerk van mensen zonder ervaring wil nog wel eens verkleuren, niet hechten, afbladderen of druipers vertonen. Dit soort problemen heeft u allemaal niet wanneer u een vakman inhuurt. Ook blaasvorming in de verf is zo een vervelend probleem waar de schilder wel raad mee weet. Het kan natuurlijk zijn dat u toch zelf iets heeft geschilderd en er toch sprake is van blaasvorming. Of dat u dit eerder eens heeft gehad en nu wilt weten hoe u het moet voorkomen. Hoe voorkomt u blaasvorming in de verf?

Blaasvorming in de verf voorkomen
Er ontstaan blaasjes in de verf wanneer de verf op bepaalde plekken loslaat. Dat kan erg vervelend zijn en ziet er niet mooi uit. Blaasvorming ontstaat meestal wanneer de ondergrond niet goed droog is geweest en er vocht wordt ingesloten. Dat kan gebeuren wanneer de bovenste verflaag te snel droogt. De blaasjes komen hierdoor vol te zitten met lucht die zich uitzet door te snelle opwarming. Het gevolg is een verflaag met allemaal belletjes er in. Dat is natuurlijk er jammer. Wanneer u dit soort blaasvorming wilt voorkomen moet u een zogeheten watergedragen porievuller gebruiken. Hiermee vult u de lege holtes in de ondergrond waardoor er geen blaasjes kunnen ontstaan. Als u eenmaal de verflaag heeft aangebracht is het van het grootste belang om deze niet in direct zonlicht te laten. Het zonlicht zorgt namelijk voor een te snelle opwarming en dan kunt u alsnog blaasvorming krijgen.

Niet meer te voorkomen?
Wanneer het probleem van blaasvorming niet meer te voorkomen is, zit er niets anders op dan het geheel opnieuw te schilderen. Daarvoor moet eerst de hele ondergrond opnieuw gereinigd worden. De beste manier om blaasvorming te voorkomen is door een schilder in te schakelen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.