Schilderwerk is vaak behoorlijk duur en als u de portemonnee trekt om het in een keer goed voor elkaar te laten maken, dan moet u er ook van uit kunnen gaan dat het op die manier gebeurt. Simpel gezegd, van een vakman verwacht je uitstekend werk. Nu zijn er best nog wel wat beunhazen die voor een bepaald bedrag schilderwerk uit handen willen nemen. De mensen die hierop in gaan komen vaak van een koude kermis terug. Ja, het is goedkoop, maar het lijkt vaak nergens op. Sterker nog u had het beter zelf kunnen doen. Wanneer u een dergelijke ervaring heeft, dan is het logisch dat u verzekerd wilt worden van uitstekend schilderwerk. Maar kunt u eigenlijk garantie krijgen op schilderwerk?

Garantie op schilderwerk
Het is zeker mogelijk om garantie te krijgen op uw schilderwerk. Erkende kwaliteitsbedrijven geloven in hun eigen vakmanschap en bieden u de garantie van uitstekend schilderwerk. U kunt een officieel garantiecertificaat ontvangen waarbij u zelfs meerdere jaren garantie krijgt op uw schilderwerk. U kunt ervan uitgaan dat een vakman de werkzaamheden verricht en de beste materialen gebruikt. Wanneer u met deze bedrijven in zee gaat dan weet u zeker dat u kwaliteit geleverd krijgt waar u zich jarenlang geen zorgen om hoeft te maken. Blijkt er toch een probleem, dan komen ze het overdoen.

Wettelijke garantie
Ook is wettelijk bepaald dat er garantie op uw schilderwerk zit. Voor het schilderwerk aan de buitenkant van uw woning krijgt u twee jaar garantie. Voor het schilderwerk aan de binnenkant van uw woning ontvangt u zelfs vier jaar garantie. Ook wanneer u een nieuwe woning koopt krijgt u garantie op het schilderwerk. Op schilderwerk in nieuwbouw zit een jaar garantie. Ondanks deze wettelijke garantie is het aan te raden een goede erkende vakman in te huren. Alleen dan bent u zeker van het beste resultaat.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.