Een keer in de zoveel tijd is het belangrijk om uw plafonds te laten witten. Het komt namelijk voor dat de verf gaat vergelen, wat het een vieze uitstraling geeft. Dat is geen prettig plafond om onder te wonen. Ook kan het gebeuren dat de verf begint af te bladderen. Dat ontstaat vaak in badkamers doordat de ruimte vochtig is of de verf aangebracht is op een vochtige ondergrond.

Wanneer u een nieuwe woning betrekt is het ook vaak prettig om de wanden en plafonds te voorzien van een nieuwe laag verf. Daardoor ziet alles er weer fris uit en kunt u optimaal genieten van uw nieuwe woning. Maar wat kost het eigenlijk om een plafond te laten witten?

De mogelijkheden en de prijzen
Bij het witten van uw plafond kunt u ervoor kiezen om het plafond te laten sausen of om het plafond te laten spuiten. Het spuiten van uw plafond is de goedkoopste optie. Bij plafonds gaat het om grote oppervlaktes die geschilderd moeten worden. Bij dit soort werkzaamheden rekent de schilder meestal lagere prijzen, dan bij andere werkzaamheden die meer nauwkeurigheid vereisen.

Voor grote oppervlaktes hanteert de schilder meestal een prijs per vierkante meter. Het laten spuiten van uw plafond zal gemiddeld tussen de 6 en 10 euro per vierkante meter kosten. Het sausen van uw plafond zal gemiddeld tussen de 10 en 15 euro kosten. Dit is echter niet de totale prijs van het witten van uw plafond. Vaak moet er ook nog een grondlaag worden aangebracht. De kosten daarvan zitten niet bij deze gemiddelde prijzen inbegrepen. Om u een goed idee te geven van het totale kostenplaatje kunt u de volgende bedragen als richtlijn hanteren. Voor een plafond van 50 vierkante meter kost sauswerk gemiddeld 625 euro en spuitwerk 400 euro. Huur dus een schilder in voor het beste eindresultaat.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.