Een schilder kan u ook goed helpen met het afwerken van uw wanden. U kunt u wanden laten spuiten, behangen, sausen of stucen. Ook wat betreft de bewerking van de afwerking is er van alles mogelijk.

U kunt kiezen voor een fijne of een grove korrel. Ook kunt u kiezen voor fijn schuurwerk of bijvoorbeeld voor mooie sierpleister. Er zijn zoveel keuzes te maken en zoveel producten, dat u soms niet meer weet wat nu eigenlijk wat is. Om deze reden wordt hier kort ingegaan op de volgende vraag, namelijk wat het verschil is tussen spack en sierpleister?

Spackspuitwerk
Spack is pleisterwerk dat onder hoge druk op uw wanden en plafonds kan worden gespoten. Het aanbrengen van spack gebeurt dus op machinale wijze. Dit zorgt ervoor dat de schilder snel kan werken en grote oppervlaktes in korte tijd netjes kan afwerken. Daarom is spackspuitwerk ook de goedkoopste manier van wand- en plafondafwerking. Spack kan heel glad worden aangebracht op uw wanden, maar u kunt ook kiezen voor een wat grovere laag. Ook wat betreft kleuren is er van alles mogelijk. Het is maar net wat u wilt.

Sierpleister
Sierpleister wordt in tegenstelling tot spack niet machinaal aangebracht. Dit is pleisterwerk dat handmatig moet worden aangebracht. Er zijn veel verschillende soorten sierpleister mogelijk en hierdoor kunt u de wanden er geheel naar eigen wens uit laten zien. Een sierpleister zorgt voor een bepaalde structuur op de muur, die niet aan te brengen is met een machine. Ook sierpleister kan een schilder in de gewenste kleur aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat u zelf niet meer hoeft te schilderen en uw wanden er toch geweldig uitzien. De schilder kan ervoor zorgen dat uw woning de uitstraling krijgt die het verdient.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.