Om goed te kunnen schilderen dient een persoon erg handig te zijn. Schilderen is namelijk een praktisch beroep, met uiteenlopende werkzaamheden. Het beroep gaat namelijk veel verder dan schilderen alleen. Wat zijn veel voorkomende schilderswerkzaamheden?

Elk schildersbedrijf een eigen specialiteit
Op een dag besluit u een schildersbedrijf in te schakelen. De buitenkant van uw huis heeft bijvoorbeeld een likje verf nodig. Of misschien wilt u een nieuwe kleur op de binnenmuren, kozijnen en deuren. Het is een flinke klus die veel tijd in beslag neemt. Gelukkig weten professionele schilders hier wel raad mee. Vaak hebben ze hun eigen specialiteit. Het is dan ook handig om van tevoren uit te zoeken welke schilders u wilt inschakelen voor specifieke werkzaamheden. Tot veel voorkomende schilderswerkzaamheden behoren onder andere nieuwbouwschilderwerk, onderhoudsschilderwerk en reparatieschilderwerk. Ook buitenschilderwerk en schilderwerk aan oude panden en monumenten komt vaak voor.

Planning en overleg
Professionele schildersbedrijven voeren hun werkzaamheden uit volgens een strakke planning. Dit doen ze niet alleen in overleg met u, maar bijvoorbeeld ook met de gemeente. In sommige gevallen zal er voor schilderwerk namelijk een vergunning aangevraagd moeten worden.

Voordat de werkzaamheden beginnen wordt de woning of het pand uitgebreid geobserveerd door het schildersbedrijf. Zo worden onder andere de locatie en de oppervlakte in kaart gebracht. Vervolgens begint de schilder met het meebrengen van het schildersmateriaal, zoals ladders en verf.

Voor- en na het schilderen
Bij de schilderswerkzaamheden komt meer kijken dan een laag verf aanbrengen. Voor het schilderen zelf worden bijvoorbeeld de ondergronden van de muren behandeld. Dit betreft onder andere schuren en plamuren. Bij een groot oppervlakte neemt het schuren aardig wat tijd in beslag. Vervolgens brengt de schilder op een gladde ondergrond de verf aan. Vervolgens is het de taak van de schilder om voor een goede afwerking te zorgen.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.