Uw woning moet recht doen aan uw persoonlijkheid. Het is de plek waar u het meest bent en daar moet u zich prettig voelen. Dat kunt u bereiken door uw woning op een manier te schilderen waar u zich prettig bij voelt. Kleur, structuur, mat of glanzend, warm of koud, het is allemaal van belang bij het kiezen van de juiste verfsoort. Naast al deze eigenschappen van verf zijn er ook verfsoorten die slechts bedoeld zijn als onderlaag. Ook zijn er verfsoorten die niet over elkaar gebruikt kunnen worden en soorten waar dat juist wel bij kan. Er zijn verfsoorten voor binnen en voor buiten.

Grondverf
In de eerste plaats is er grondverf, ook wel primer genoemd. Deze laag verf is niet bedoeld om de uiteindelijke uitstraling te geven. De laag komt tussen het materiaal en de dekkende verflaag, waar het u eigenlijk om te doen is. De grondverf is bedoeld om oneffenheden op te heffen die voorkomen in de ondergrond. Verder zorgt primer ook voor een betere hechting van de dekkende verflaag.

Vernis
Vernis is een laklaag die wordt gebruikt om materiaal te beschermen. Het is een doorzichtige laag die het materiaal beschermt tegen vocht en andere zaken. Een voordeel van vernis is dat de structuur van het materiaal te zien blijft. Dit kan een erg mooi effect geven bij houten oppervlaktes.

Dekkende verflagen
Grofweg zijn er drie soorten dekkende verflagen. U kunt kiezen voor hoogglans, zijdeglans of mat. Hoogglans geeft de meeste glans en is mooi op gladde oppervlaktes zoals een deur. Zijdeglans geeft iets minder glans en is ook een minder harde verf dan hoogglans. Matte verf geeft geen glans, maar juist een doffe uitstraling. Ook dit kan erg mooi zijn en wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld wanden. Uw schilder weet precies wat u nodig heeft en kan u nog veel meer advies geven.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.