Voor een mooie houtafwerking zijn er verschillende opties. Niet iedere afwerking is voor iedere omstandigheid even geschikt. Daarnaast is ook uw persoonlijke smaak en voorkeur belangrijk bij het kiezen van de juiste houtafwerking. Een schilder kan u hierbij goed van dienst zijn. Hij weet precies wat de voor- en nadelen zijn van verschillende soorten afwerking. Ook kan de schilder uiteraard de werkzaamheden uit handen nemen en uw hout afwerken. Als u een vakman inhuurt dan kunt u er zeker van zijn dat het hout goed beschermd is en alles er perfect uitziet. Dat is wel zo een prettig idee.

Soorten houtafwerking
Wat betreft de soorten houtafwerking heeft u de keuze tussen olie, lak, was of zeep. Maar er zijn ook producten die een combinatie van deze vormen van afwerking zijn. Beits is eigenlijk geen afwerking, maar is bedoeld om het hout een bepaalde kleur aan te laten nemen. Ook met beits kan de schilder u van dienst zijn. Na een beitsbehandeling moet hout nog steeds afgewerkt worden. Er zijn heel wat verschillende soorten beits, die allemaal voor een andere kleuring zorgen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van water- of spiritusbeits. Dat is een soort inkt waarmee u het hout kan kleuren.

Daarna kan de schilder het hout aflakken. Ook kan de schilder uw hout afwerken met olie. Bij olie is het de bedoeling dat de olie in het hout trekt en de overtollige resten worden verwijderd. Dit is dus geen lak laag die bovenop het hout zit. Ten slotte kan de schilder ook een laklaag aanbrengen op uw hout. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om te kiezen voor een laklaag die onzichtbaar is. Deze glimt dus niet, waardoor het hout er heel natuurlijk uit blijft zien. Ook met was en zeep weet uw schilder vaak wel raad.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.