Goed schilderwerk is essentieel om uw woning of kantoor in goede staat te houden. Het voorkomt houtrot en betonrot. Daarnaast beschermt het uw huis tegen alle weersinvloeden. Niet minder belangrijk is de esthetische kant van goed schilderwerk. Het zorgt ervoor dat uw huis er netjes, ordelijk en goed onderhouden uitziet. U kunt uw woning er ook een persoonlijke uitstraling mee geven. Verder is vooral het feit dat een woning die is voorzien van goed schilderwerk, meestal een goed onderhouden woning is, belangrijk voor eventuele kopers van uw woning. Een goed onderhouden woning verleid mensen sneller tot kopen over te gaan en is bovendien meer waard. Om uw schilderwerk in uitstekende staat te houden is een onderhoudsplan ideaal. ‘Wat is een onderhoudsplan?’ vraagt u zich misschien af.

Een plan voor onderhoud opstellen
Wanneer u met een schilder een onderhoudsplan opstelt, dan legt u voor meerdere jaren vast dat het schilderwerk wordt onderhouden. U kunt bijvoorbeeld een plan opstellen voor tien jaar, waarbij ieder jaar een schilder langs komt om de stand van zaken op te nemen. Hij controleert hoe de huidige staat van uw schilderwerk is en wat er allemaal moet gebeuren. Hij voorziet u dan ook van advies daarover en voert onderhoudswerkzaamheden uit. Ook kunt u bijvoorbeeld vast leggen wat de schilder wel en niet moet doen en dat er bijvoorbeeld na 7 jaar een grote schilderbeurt plaats zal vinden. Hierdoor weet u zeker dat er geen sprake zal zijn van achterstallig onderhoud en de schade die daar uit voort kan komen. Uw huis blijft perfect onderhouden gedurende de looptijd van het onderhoudsplan. Daarnaast weet u ook bij voorbaat met welke kosten u gedurende deze periode rekening moet houden. Dat is voor beide partijen prettig. De schilder heeft vaste inkomsten en u hoeft zich geen zorgen om uw woning te maken en kan rekening houden met een bepaald budget.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.