De schilder weet precies hoe hij het beste resultaat krijgt. Soms is daar enige ervaring en kennis voor nodig. De juiste verf het juiste materiaal en meer zaken spelen een belangrijke rol in het verkrijgen van het beste resultaat. Hebt u daar geen weet van, dan zijn er vaak veel voorkomende problemen die het resultaat kunnen verpesten. Een ander veel voorkomend probleem dat ook uw werk geheel kan verpesten zijn druipers of zakkers. Dat zijn druppels verf die van boven naar beneden lopen en zorgen voor een lelijke ongelijkmatige wand. Hoe kunt u druipers voorkomen?

Het voorkomen van druipers bij uw schilderwerk
Wanneer u te dikke lagen aanbrengt tijdens het schilderen, dan kan het goed zijn dat u last krijgt van druipers of zakkers. Ook wanneer u de verschillende verflagen niet goed verdeeld kunt u last krijgen van dit vervelende probleem. Om de druipers te voorkomen moet u dus de tijd nemen voor het schilder werk en niet in een keer te dikke lagen aanbrengen. Ook is het belangrijk om de lagen tijdens het schilderen goed te verdelen. Door niet in te dikke lagen te schilderen en de verf gelijkmatig aan te brengen voorkomt u druipers. Dit kunt u voor elkaar krijgen door de verf in tegengestelde richtingen uit te strijken. U breng eerst verf aan en strijkt het in eerste instantie horizontaal uit en vervolgens verticaal uit. Dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling. Ook is het belangrijk om het aanbrengen van een streek verf goed door te halen. Wanneer u het namelijk met horten en stoten doet zorgt dit voor een ongelijkmatige verdeling.

Toch last van druipers gekregen?
Als u ondanks de bovenstaande voorschriften toch last heeft gekregen van druipers, dan moet u eerst de verf volledig laten drogen en daarna de druipers afsteken of schuren. Voorkom dit probleem door een schilder in te huren.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.